Πολιτική

Μηταράκης: “Έως τις 31 Δεκεμβρίου θα έχουν κλείσει όλα τα διαμερίσματα φιλοξενίας”

Μηταράκης: “Έως τις 31 Δεκεμβρίου θα έχουν κλείσει όλα τα διαμερίσματα φιλοξενίας”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μηταράκης: Για τα διαμερίσματα του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» και η δομή του Ελαιώνα που φιλοξενούν πρόσφυγες αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Για τα διαμερίσματα του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» και η δομή του Ελαιώνα που φιλοξενούν πρόσφυγες αναφέρθηκε ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος επεσήμανε πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν κλείσει.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο Action24, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε πως: «έως τις 31 Δεκεμβρίου θα έχουν κλείσει όλα τα διαμερίσματα φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το μέλλον των μεταναστών και των προσφύγων που κατοικούν σε αυτά, ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι όσοι διαμένουν σε αυτές τις δομές, είτε θα πάρουν άσυλο είτε θα απελαθούν από την χώρα.

Μηταράκης:

Για την αυξανόμενη ένταση με την Άγκυρα τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της και αν υπάρξει πρόκληση θα υπάρξει και απάντηση με σοβαρότητα, όπως έγινε και στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 1920 στον Έβρο.

Εξήγησε δε, ότι η απόπειρα της Άγκυρας να εργαλοποίησει το μεταναστευτικό βρήκε απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ που βρέθηκαν ενωμένοι απέναντι στην απειλή.

Ο υπουργός Μετανάστευσης αναφέρθηκε και στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης αλλά και της Τουρκίας ότι οι ελληνικές Αρχές πραγματοποιούν push backs  στους πρόσφυγες που έρχονται από τη γείτονα χώρα και αναζητούν άσυλο, ενώ παράλληλα σχολίασε ότι αυτές οι κατηγορίες «ακούγονταν» και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019.

Για τους Ουκρανούς πρόσφυγες, ο κ. Μηταράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει ενισχυμένη Ευρωπαϊκή βοήθεια. Για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία που ήδη έχουν αναζητήσει άσυλο στην χώρα μας, θέλοντας να προστατευθούν από την ρωσική εισβολή, τόνισε ότι ήδη υπάρχει πρόνοια και εντός δέκα ημερών δίνεται ΑΜΚΑ.

Πρόσθεσε ότι λειτουργούν στην χώρα μας τρεις δομές οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τους Ουκρανούς. Μάλιστα, όπως είπε, οι περισσότεροι Ουκρανοί επιθυμούν να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους με την πρώτη ευκαιρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments