Διεθνή

Ουκρανία: “Παγώνει” η επίσκεψη Σολτς στο Κίεβο – “Εμπόδιο” ο αποκλεισμός Σταϊνμάιερ

Ουκρανία: “Παγώνει” η επίσκεψη Σολτς στο Κίεβο – “Εμπόδιο” ο αποκλεισμός Σταϊνμάιερ
Εξακολουθεί να προκαλεί "ψυχρότητα" στις σχέσεις Κιέβου - Βερολίνου η απόφαση της Ουκρανίας να μην επιτρέψει την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στο έδαφός της

Ο “αποκλεισμός” του Γερμανού προέδρου από την επίσκεψη στην Ουκρανία, εξακολουθεί να προκαλεί αναταράξεις, καθώς ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει αυτή τη στιγμή να επισκεφθεί το Κίεβο, εξαιτίας αυτού.

Ο αποκλεισμός του κ. Σταϊνμάιερ από επίσκεψη στο Κίεβο, η οποία είχε προγραμματιστεί τον Απρίλιο από κοινού με τους προέδρους της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής, «στέκει ως εμπόδιο» για μια επίσκεψη του καγκελάριου, δήλωσε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

O Όλαφ Σολτς περιέγραψε μάλιστα την ακύρωση της πρόσκλησης του Γερμανού προέδρου από την ουκρανική πλευρά ως «πολύ αξιoσημείωτη διαδικασία» και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα μπορούσε να αρθεί αυτό το εμπόδιο, ήταν κατηγορηματικός:

«Πρώτα από όλα, για εμάς τους δημοκράτες, πρέπει να είναι μέρος της δουλειάς μας να μην υπάρχουν αμφιβολίες. Δεν μπορεί να λες ότι δεν επιτρέπεται να επισκεφθεί τη χώρα ο πρόεδρος μιας χώρας η οποία προσφέρει τόση στρατιωτική βοήθεια, τόση οικονομική στήριξη και ό,τι χρειάζεται σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις ασφάλειας. Και όταν μάλιστα αυτός ο πρόεδρος έχει μόλις επανεκλεγεί με τόσο μεγάλη πλειοψηφία», ανέφερε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments