Αθλητισμός

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: “Έφυγε” ο Παύλος Κορκίδης

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: “Έφυγε” ο Παύλος Κορκίδης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Πένθος στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες του αθλήματος, ο Παύλος Κορκίδης "έφυγε" σήμερα [3/5] από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών

Πένθος στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες του αθλήματος, ο Παύλος Κορκίδης “έφυγε” σήμερα [3/5] από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Γεννήθηκε το 1949 και ήταν γιος του διαιτητή ποδοσφαίρου, Γιάννη Κορκίδη. Ο εκλιπών βρέθηκε στη διοίκηση του Πανιωνίου από τη δεκαετία του 1970 και με τους “κυανέρυθρους” κατάφερε να δημιουργήσεις ομάδες που θα τη ζήλευαν αρκετοί.

Μάλιστα, είχε παίξει σημαντικό ρόλο, μαζί με τον σπουδαίο άνδρα του Πανιωνίου Ανδρέα Βαρίκα, στην απόκτηση του Φάνη Χριστοδούλου από την Δάφνη το 1983.

Επίσης ενώ επί των ημερών του οι «κυανέρυθροι» κατέκτησαν τον μοναδικό τίτλο της ιστορίας τους, το κύπελλο του 1991, λίγους μήνες μετά την πρόωρη εκδημία του Βαρίκα.

Το 1993 μετακόμισε στον Παναθηναϊκό και το 1996 ήταν ο team manager των “πρασίνων” στην πρώτη κατάκτηση της Euroleague στο Παρίσι και η “πράσινη” ΚΑΕ δεν ξέχασε την προσφορά του και εξέφρασε μέσω twitter τα συλλυπητήριά της για την απώλειά του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments