Πολιτισμός

Postcards: Τα μοναδικά μέρη και η πολιτιστική κληρονομιά της Ινδίας

Postcards: Τα μοναδικά μέρη και η πολιτιστική κληρονομιά της Ινδίας

Πηγή Φωτογραφίας: MiStay - The Bridge- Elgin Hotel.

Postcards: Η Ινδία αποτελεί από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς

Η Ινδία συχνά κατατάσσεται ως ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, για τις παραδόσεις, τον πολιτισμό, το χρώμα και την κληρονομιά.

Ο τουρισμός είναι σημαντικός για την οικονομία της Ινδίας και αναπτύσσεται γρήγορα. Συνεισφέρει 107 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας

«Είναι ένα τεράστιο νούμερο, αλλά αναζητούμε πολύ μεγαλύτερα νούμερα. Η Ινδία προσφέρει ποικιλία τουριστικών δυνατοτήτων. Και νομίζω ότι πέρα από τον πολιτισμό μας, τον πνευματισμό, την κληρονομιά μας, έχουμε δυνατότητες για περιπέτεια και ευεξία που δεν έχουν εξερευνηθεί πλήρως», εξηγεί ο Ρακές Κουμάρ Βέρμα, γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού της Ινδίας.

Το περίπτερο της Ινδίας στην Expo 2020 έχει προσελκύσει σχεδόν 800.000 επισκέπτες από το άνοιγμά του τον Οκτώβριο. Είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες για την προβολή της χώρας στον κόσμο και την παρουσίασή της ως τον επόμενο κόμβο ανάπτυξης και καινοτομίας.

Στο εσωτερικό, τα βασικά θέματα είναι το Κλίμα και η Βιοποικιλότητα, το Διάστημα, η Αστική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, τα Ταξίδια, η Συνδεσιμότητα και η Αειφορία.

«Όσο για την αειφορία, ένα από τα μεγάλα μαθήματα από την πανδημία είναι ότι ο τουρισμός πρέπει να αλλάξει πορεία. Πρέπει να είναι βιώσιμος και υπεύθυνος τουρισμός. Και εκεί είναι που η Ινδία εστιάζει σε μια νέα τουριστική πολιτική μετά την πανδημία που βασίζεται επίσης στη βιωσιμότητα και τον υπεύθυνο τουρισμό», εξηγεί ο Ρακές Κουμάρ Βέρμα.

Καθώς οι παγκόσμιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί χαλαρώνουν και τα μέτρα ασφαλείας διατηρούνται, υπάρχει η ελπίδα πως η Ινδία θα παραμείνει ένας δημοφιλής προορισμός καθώς προχωράμε στο 2022.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments