Διεθνή

Ουκρανία: Σκύλος περιμένει στις σκάλες του κατεστραμμένου σπιτιού να γυρίσει η οικογένεια του

Ουκρανία: Σκύλος περιμένει στις σκάλες του κατεστραμμένου σπιτιού να γυρίσει η οικογένεια του

Πηγή Φωτογραφίας: iNews

Ουκρανία:Οι Ρώσοι πλέον έχουν φύγει και οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί επέστρεψαν. Όχι βέβαια όλοι. Κάποιοι πέθαναν. Κάποιοι άλλοι έχασαν τα πάντα και εγκατέλειψαν τον τόπο τους.

Μια πολύ συγκινητική εικόνα κάνει το γύρο του διαδικτύου και μας δείχνει για μία ακόμα φορά ότι ο πόλεμος είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Αφήνει πίσω του θάνατο, καταστροφές και δυστυχία. Η εικόνα δημοσιεύτηκε από τον Ουκρανό Jan Jessen και δείχνει ένα σκύλο να κάθεται και να περιμένει στα ερείπια του σπιτιού που έμενε με τους ανθρώπους του. Το ζώο το μόνο που κάνει είναι να περιπλανιέται στο συγκρότημα κατοικιών που ζούσε, στην κωμόπολη Μποροντιάνκα (Borodjanka), την πολύπαθη αυτή πόλη της Ουκρανίας.

Η Μποροντιάνκα, η οποία βρίσκεται 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα της χώρας, το Κίεβο, έχει μετατραπεί σε πόλη-φάντασμα. Οι Ρώσοι πλέον έχουν φύγει και οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί επέστρεψαν. Όχι βέβαια όλοι. Κάποιοι πέθαναν. Κάποιοι άλλοι έχασαν τα πάντα και εγκατέλειψαν τον τόπο τους.

Αυτό συμβαίνει και με τους κηδεμόνες του σκύλου που βλέπουμε στη φωτογραφία. Το σπίτι τους καταστράφηκε ολοσχερώς από βομβαρδισμό και αποφάσισαν να φύγουν από εκεί. Όμως, δεν μπόρεσαν να πάρουν το σκύλο τους γιατί, όπως λέγεται, εκείνος αντέδρασε και τους δάγκωσε. Και τον άφησαν εκεί. Κάτι πραγματικά που μας κάνει εντύπωση. Ναι, μπορεί ο σκύλος να ήταν στρεσαρισμένος και να αντέδρασε κάπως. Όμως δεν τον αφήνεις εκεί. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τον ηρεμήσεις και να νιώσει άνετα.

Όπως έχει γραφτεί τις πρώτες μέρες πήγαιναν και τον τάιζαν. Τώρα όμως δεν μπορούν. Και έτσι ο σκύλος τρώει από αυτά που του βάζουν γείτονες. Όμως παραμένει εκεί. Στα χαλάσματα του σπιτιού του. Να φυλάει αυτά τα χαλάσματα. Οι άνθρωποι που τον ξέρουν κάνουν έκκληση να βρεθεί κάποιος να τον πάρει.

Στην Μποροντιάνκα συνέβησαν πολλά άσχημα

Οι Ουκρανοί κατηγορούν τους Ρώσους ότι διέπραξαν ωμότητες. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες που επισκέφτηκε αυτές τις μέρες την πόλη είπε: ένας πόλεμος είναι κάτι παράλογο τον 21ο αιώνα

Ο Γκουτέρες, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν ξέσπασε ο πόλεμος, έκανε τις δηλώσεις αυτές μπροστά από κατεστραμμένα σπίτια: «Φαντάζομαι την οικογένειά μου σε ένα από αυτά τα σπίτια. Βλέπω τις εγγονές μου να τρέχουν πανικόβλητες. Ο πόλεμος είναι κάτι παράλογο τον 21ο αιώνα. Kανένας πόλεμος δεν είναι αποδεκτός τον 21ο αιώνα».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ επισκέφθηκε και τη Μόσχα όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν από τον οποίο ζήτησε να συνεργαστεί με τον ΟΗΕ προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι από τις περιοχές που βομβαρδίζονται από τον ρωσικό στρατό, κυρίως στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Από την άλλη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος επισκέφτηκε και αυτός την Μποροντιάνκα ανέφερε: «Η ιστορία δε θα ξεχάσει τα εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία. Με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Στην Μποροντιάνκα, όπως και στη Μπούκα και σε τόσες άλλες πόλεις της Ουκρανίας, η ιστορία δε θα ξεχάσει τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν εδώ. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments