Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Η ΝΔ μπροστά με 8,1%

Δημοσκόπηση Alco: Η ΝΔ μπροστά με 8,1%
Δημοσκόπηση Alco: Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκοπικής έρευνας, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση των πολιτικών προτιμήσεων των πολιτών, με τη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ  να σημειώνει μια ελαφρά μείωση

Τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας κοινής γνώμης που διενήργησε η εταιρεία Alco παρουσιάσθηκαν χθες. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκοπικής έρευνας, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση των πολιτικών προτιμήσεων των πολιτών, με τη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ  να σημειώνει μια ελαφρά μείωση, ενώ αξιολογείται ως το σημαντικότερο κοινωνικό ζήτημα το πρόβλημα της ακρίβειας.

Η ταυτότητα της έρευνας

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας Alco. Το δείγμα είχε πανελλαδικό χαρακτήρα. Αποτελείτο από χίλια άτομα και των δύο φύλων. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 26 – 30 Απριλίου. Τα αποτελέσματά της προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ιδιωτικού  τηλεοπτικού σταθμού Open.

Προβλήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ανακατατάξεις στις μέριμνες της κοινής γνώμης ως προς τα ζητήματα που φαίνεται να κεντρίζουν την προσοχή της.,

Η εξέλιξη της πανδημίας είναι δεδομένο ότι έχει πάψει να αποτελεί την πρωταρχική προτεραιότητά της, ενώ το ζήτημα της ακρίβειας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της. 6 στους 10 ερωτηθέντες υποστήριξαν ότι η ακρίβεια σε αγαθά και υπηρεσίες είναι αυτή που τους απασχολεί περισσότερο, ενώ για το 24% των πολιτών ο πόλεμος που συνεχίζεται στο έδαφος της Ουκρανίας είναι το πιο ανησυχητικό ζήτημα. Έπονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η εγκληματικότητα και η πορεία της τρέχουσας πανδημικής κρίσης, με 6%, 5% και 4% αντιστοίχως.

Πρόθεση ψήφου

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να απολαμβάνει την πρώτη θέση που της επιφυλάσσουν οι πολίτες. Η διαφορά με τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ ορίζεται στις 8,1% , ποσοστό που δείχνει μια ελαφρά αλλά αξιοσημείωτη μείωση συγκριτικά με το 8,9% της προηγούμενης δημοσκοπικής έρευνας.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 30,6% έναντι 22,5% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει το ποσοστό του οριακά ενδυναμωμένο, με δεδομένο το 22,2% της προηγούμενης σφυγμομέτρησης. Η τρίτη θέση καταλαμβάνεται από το Κίνημα Αλλαγής με 13%. Ακολουθούν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το ΜέΡΑ25, τα οποία συγκεντρώνουν 6%, 4,9% και 3% αντιστοίχως.

 Δημοφιλία πολιτικών αρχηγών

Την πρώτη θέση κατέχει σταθερά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεσθε περισσότερο ως Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα;».

Ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 34% σε αντίθεση με το 25% των ερωτηθέντων που προτιμούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Το ποσοστό του Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσιάζει ελαφρά κάμψη, αφού την προηγούμενη μέτρηση είχε συγκεντρώσει το 36%, ενώ ο Α. Τσίπρας βλέπει το σχετικό ποσοστό του να αυξάνει κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, κύριος αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο «Κανένας», που συγκεντρώνει 31% των προτιμήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments