Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αυτές οι περιοχές έχουν πάνω από 10% θετικότητα

Κορωνοϊός: Αυτές οι περιοχές έχουν πάνω από 10% θετικότητα
Κορωνοϊός: Υπάρχουν κάποιες περιοχές που φέρνουν σε ανησυχία τον επιστημονικό κόσμο, καθώς οι δείκτες που υπάρχουν είναι υψηλοί

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αποκλιμακωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μιας και ο εμβολιασμός των πολιτών έχει φτάσει σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό και γι’ αυτό -εξάλλου- υπήρξε και η άρση των περισσοτέρων μέτρων.

Όμως υπάρχουν κάποιες περιοχές που φέρνουν σε ανησυχία τον επιστημονικό κόσμο, καθώς οι δείκτες που υπάρχουν είναι υψηλοί και η θετικότητα που παρατηρείται είναι άνω του 10%.

Πιο συγκεκριμένα 13 περιοχές βρίσκονται στο… κόκκινο, με τα περισσότερα να είναι νησιά, και αυτό το γεγονός ανησυχεί τους ανθρώπους του τουρισμού, καθώς τα περισσότερα είναι νησιά και μάλιστα με μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες και αυτό έχει φέρει σε ανησυχία το Υπουργείο Τουρισμού.

Κορωνοϊός:

Αναλυτικά οι περιοχές:

Δράμα 10,06 Δυτική Αττική 12,03 Ηλεία 10,66 Θήρα 10,37 Ιθάκη 11,25 Ικαρία 10,22 Μήλος 11,03 Νάξος 12,07 Νήσων 11,39 Πάρος 10,53 Πρέβεζα 12,77 Τήνος 11,2 Χίος 11,44

Ζαχαράκη: “Ο τουρισμός έρχεται και πάλι στο επίκεντρο”

“Σημειώνουμε μία γενικευμένη αυξημένη ταξιδιωτική προσμονή για την επίσκεψη στην χώρα μας, τόσο από παραδοσιακές αγορές μας, όσο και από νέες αγορές” ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, κλείνοντας τις εργασίες του 5ου συνεδρίου τουρισμού στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε ότι «ο τουρισμός υπέστη το μεγαλύτερο ίσως πλήγμα από την πανδημία και σίγουρα γνώρισε την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του» και ότι η Ευρώπη, με την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία, εισέρχεται σε μία νέα περίοδο «με πολύ σοβαρές προκλήσεις».

«Για ακόμη μία φορά, ο τουρισμός έρχεται και πάλι στο επίκεντρο, με την ανησυχία όλων μας να είναι δικαιολογημένη» συνέχισε η κ. Ζαχαράκη. «Ωστόσο, οφείλουμε τώρα παρά ποτέ άλλοτε, να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, και με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να εντείνουμε την σκληρή δουλειά». Ζαχαράκη:

“Nα μη σταματήσει καθόλου η σκληρή δουλειά”

Η υφυπουργός Τουρισμού υπενθύμισε την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Τουρισμού και στη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού Β. Κικίλια, καθώς και τη «ρητή εντολή» του Κ. Μητσοτάκη «να μη σταματήσει καθόλου η σκληρή δουλειά», η διερεύνηση των αγορών, με έμφαση στην διαμονή και στην εστίαση, στις υποδομές και στο ανθρώπινο δυναμικό και με στόχευση για αποτελέσματα «και για τους δώδεκα μήνες του χρόνου» ως προς το κομμάτι της φιλοξενίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments