Ελλάδα

Υπουργείο Εργασίας: Θα διεξαχθεί έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος στα Γρεβενά

Υπουργείο Εργασίας: Θα διεξαχθεί έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος στα Γρεβενά
Υπουργείο Εργασίας: Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στην οικογένεια του 28χρονου εργαζομένου που έχασε τη ζωή του

Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στην οικογένεια του 28χρονου εργαζομένου που έχασε τη ζωή του, μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο ξυλείας και βιομάζας στα Γρεβενά.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, σημείωσε πως θα στείλει κλιμάκιο του ΣΕΠΕ, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, βρίσκεται στον τόπο του δυστυχήματος. Υπουργείο Εργασίας:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 28χρονου εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του, μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο ξυλείας και βιομάζας στα Γρεβενά.

Κλιμάκιο του ΣΕΠΕ, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, βρίσκεται στον τόπο του δυστυχήματος, προκειμένου να εξακριβώσει τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη και να διερευνήσει κατά πόσο τηρούνταν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, που προβλέπει η νομοθεσία γι’ αυτού του είδους τις εργασίες.

Είναι αυτονόητο πως θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Γρεβενά: Νεκρός ο 28χρονος από την έκρηξη εργοστασίου

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε ο 28χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες [4/5] στα Γρεβενά. Ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο 28χρονος είχε υποβληθεί σε πολύωρο χειρουργείο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εγκαύματα που είχε υποστεί και η κατάσταση του ήταν αρκετά σοβαρή.

Όμως σήμερα Πέμπτη [5/5] η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Όπως είχε περιγράψει η συντονίστρια διευθύντρια της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Σοφία Παπαδοπούλου, είχε υποστεί μεγάλης έκτασης και βάθους εγκαύματα και είχε δεχθεί μεγάλο θερμικό φορτίο με αποτέλεσμα να εισπνεύσει μεγάλες ποσότητες αερίων.

Ορίστηκαν πραγματογνώμονες για την έκρηξη σε μονάδα ηλεκτροπαραγωγής

Οι αιτίες που συνέβησαν στην έκρηξη στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στα Γρεβενα θα εξεταστούν από το προανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της περιοχής, μετά από απόφαση του εισαγγελέα.

Στο πλαίσιο αυτό, ορίστηκε τετραμελής επιτροπή από πραγματογνώμονες, αποτελούμενη από δύο μηχανολόγους, έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό κι έναν χημικό μηχανικό, που μετά από διεξοδική έρευνα θα συντάξει το σχετικό πόρισμα που θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments