Πολιτική

Λογαριασμοί ρεύματος: Τροπολογία για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας καταθέτει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Λογαριασμοί ρεύματος: Τροπολογία για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας καταθέτει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Λογαριασμοί ρεύματος: Σύμφωνα με το κόμμα, η επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή ενέργειας συνιστά μια λύση συμβατή με την εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δίνει άμεσα λύση στο πρόβλημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων με τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Τροπολογία για την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας καταθέτει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Σημειώνεται ότι χθες σχετική τροπολογία κατέθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας. Σύμφωνα με το κόμμα, η επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή ενέργειας συνιστά μια λύση συμβατή με την εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δίνει άμεσα λύση στο πρόβλημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων με τους υπέρογκους λογαριασμούς. Η διαδικασία συλλογής υπογραφών για την τροπολογία έχει ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα:

  • 1. Με την επιβολή του πλαφόν που εισηγείται το ΚΙΝΑΛ, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν πάνω από 10% σε σχέση με αυτά που πλήρωναν πριν ξεκινήσει η ενεργειακή κρίση (1/5/2021)
  • 2.Απαγορεύεται η διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όταν τους επιβάλλεται χρέωση που υπερβαίνει το πλαφόν του 10%
  • 3. Για τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί από λογαριασμούς ρεύματος από 1/5/2021 δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης σε 240 δόσεις

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το γενικό πλαίσιο της κυβερνητικής παρέμβασης για το ρεύμα, και θα ακολουθήσει πιθανότατα την Παρασκευή η εξειδίκευση της από τους αρμόδιους υπουργούς Ενέργειας και Οικονομικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments