Αθλητισμός

Champions League: Ένα γκολ κάθε 29′, 379 γκολ σε 124 ματς

Champions League: Ένα γκολ κάθε 29′, 379 γκολ σε 124 ματς
Champions League: Δέκα οκτώ συνολικά γκολ σημειώθηκαν στις τέσσερις ημιτελικές αναμετρήσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, φτάνοντας τα 379

Δέκα οκτώ συνολικά γκολ σημειώθηκαν στις τέσσερις ημιτελικές αναμετρήσεις του Champions League, φτάνοντας τα 379 μετά από 124 παιχνίδια και ενώ υπολείπεται μόνο ο τελικός στο Παρίσι (28/5), για την ολοκλήρωση της σεζόν στην κορυφαία διοργάνωση.

Τα περισσότερα γκολ (58) έχουν σημειωθεί στο χρονικό διάστημα 76΄-90΄, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της UEFA.  Ετσι έχουν σημειωθεί 3,06 γκολ ανά παιχνίδι ή διαφορετικά ένα γκολ κάθε 29 λεπτά.

Είκοσι τρία (23) συνολικά γκολ σημειώθηκαν  στην προημιτελική φάση του UCL, 40 γκολ μπήκαν στα 16 παιχνίδια της φάσης των «16», 54  γκολ σημειώθηκαν στις 16 αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής του Champions League, η 5η αγωνιστική είχε 43 γκολ, η 4η 55 γκολ, η 3η 59, η 2η 42 και η 1η αγωνιστική 44 γκολ.

Η Μπάγερν έχει την καλύτερη επίθεση (από 31 γκολ), όπως κια μαζί με τη Λίβερπουλ τη μεγαλύτερη κατοχή (60,1%), τις περισσότερες σωστές μεταβιβάσεις η Σαχτάρ (90,5%), η Ρεάλ Μαδρίτης τα πιο πολλά τάκλιν (148), ενώ η Λίβερπουλ τις πιο πολλές ανακτήσεις μπάλας (521).

Πρώτος σκόρερ είναι ο Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης) με 15 γκολ, ο οποίος έχει και τα πιο πολλά σουτ στην εστία (23). Ο Μπρούνο Φερνάντες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) έχει τις περισσότερες ασίστ (7), τα περισσότερα (35) τάκλιν έχει κάνει ο Μάρκο Βεράτι (Παρί ΣΖ), ενώ τις πιο πολλές αποκρούσεις (52) έχει πραγματοποιήσει ο Κουρτουά (Ρεάλ Μαδρίτης), με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο (Μπενφίκα/38) να είναι στην τρίτη θέση και τον Γιώργο Αθανασιάδη (Σέριφ/29) στην τέταρτη.

Τη Ρεάλ μην την ξεγράφεις!

Τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη φανέλα της δεν τη ξεγράφει ποτέ κανείς! Η “βασίλισσα” της Ευρώπης έκανε ακόμη μία απίστευτη ανατροπή, νίκησε την Μάντσεστερ Σίτι με 3-1 στην παράταση, στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League και πήρε πανάξια την πρόκριση για τον τελικό της 28ης Μαΐου, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, διεκδικώντας το 14ο τρόπαιο!

Οι δύο ομάδες επεφύλασσαν ακόμη ένα απίστευτο ματς στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Κι από εκεί που οι “μερένχες” που βρισκόταν στα  σχοινιά, μετά το γκολ του Μαχρέζ, κατάφεραν σε… νεκρό χρόνο -στο 90΄και στο 90΄+1΄- να βρουν τα δύο τέρματα που έψαχναν με τον Ροντρίγο, τη “χρυσή” αλλαγή του Κάρλο Αντσελότι (μπήκε στη θέση του Κρόος στο 68΄), στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί όπου “μίλησε” για άλλη μία φορά ο Μπενζεμά με εύστοχο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, στέλνοντας τους Μαδριλένους στον… 7ο ουρανό και στον 17ο τελικό της ιστορίας τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments