Αθλητισμός

Ναδάλ: “Έχω χρόνιο πρόβλημα στο πόδι που δεν δέχεται βελτίωση”

Ναδάλ: “Έχω χρόνιο πρόβλημα στο πόδι που δεν δέχεται βελτίωση”

Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images

Ναδάλ: Ο Ισπανός τενίστας δυσκολεύτηκε για να κερδίσει τον Βέλγο Νταβίντ Γκοφάν με 6-3, 5-7, 7-6 σ' έναν συναρπαστικό αγώνα και να πάρει την πρόκριση στους προημιτελικούς του Open Madrid

Ο Ράφα Ναδάλ δυσκολεύτηκε για να κερδίσει τον Βέλγο Νταβίντ Γκοφάν με 6-3, 5-7, 7-6 σ’ έναν συναρπαστικό αγώνα και να πάρει την πρόκριση στους προημιτελικούς του Open Madrid. Ο 36χρονος Ισπανός σταρ μίλησε για το πρόβλημα στο πόδι του:

«Το πρόβλημα εντοπίζεται στην κινητικότητα και τη σταθερότητα όσον αφορά το παιχνίδι μου και φυσικά το σώμα πρέπει να προσαρμοστεί ξανά. Δεν είναι το ίδιο όταν επιστρέφεις από τραυματισμό όταν είσαι 19 ή 20 ετών σε σχέση με έναν σχεδόν 36χρονο. Όταν τραυματίζεσαι, πρέπει να αποθεραπευτείς και μετά πρέπει σιγά-σιγά να επιστρέψεις», τόνισε σχετικά και συμπλήρωσε:

«Κατά κάποιον τρόπο είναι καλό που παίζω μεγάλα παιχνίδια μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, προκειμένου το πόδι να συνηθίσει στους αγώνες ξανά. Παράλληλα είμαι ανήσυχος για αύριο, γιατί μπορεί να ξυπνήσω με προβλήματα και πρέπει να το δεχθώ και να το αντιμετωπίσω. Έχω χρόνιο πρόβλημα στο πόδι που δεν δέχεται βελτίωση. Είναι μέρος της ζωής μου και αυτό είναι το αρνητικό που δεν μπόρεσα να τελειώσω το παιχνίδι νωρίτερα».

Έτσι πήρε τη νίκη ο Ισπανός

Ο Ράφα Ναδάλ επέστρεψε από το χείλος του γκρεμού και στο τέλος βρήκε επιπλέον ενέργεια στο τρίτο σετ για να κερδίσει ένα μακρύ τάι μπρέικ και να εξασφαλίσει την 1.050η νίκη της καριέρας του.

Τα διαδοχικά λάθη του Ισπανού επέτρεψαν στον Γκοφάν να κάνει break πρώτος και να προηγηθεί 3-2 στο εναρκτήριο σετ, αλλά ο Ναδάλ γρήγορα βρήκε ρυθμό και με ένα δηλητηριώδες crosscourt forehand, έγραψε το 6-3.

Ο Ναδάλ αγωνίστηκε με μεγαλύτερη σιγουριά στις αρχές του δεύτερου σετ, καθώς πήρε πόντους από κάθε γωνιά του γηπέδου. Ωστόσο ο έμπειρος Βέλγος βρήκε τελικά τη δύναμη να απαντήσει και από το εις βάρος του 3-5 στα games πέτυχε break δύο φορές, κόβοντας πρώτος το νήμα του τερματισμού με 7-5. Μάχη σώμα με σώμα ακολούθησε στο τρίτο σετ, με τον Ναδάλ να βρίσκει τις λύσεις στο τάι μπρέικ να και να χαμογελά μετά από περισσότερο από τρεις ώρες αγώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments