Ελλάδα

Υπουργείο Παιδείας: Έτσι θα γίνει η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία

Υπουργείο Παιδείας: Έτσι θα γίνει η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία
Υπουργείο Παιδείας: Σήμερα θα διεξαχθεί η η κλήρωση για τους/τις μαθητές/τριες που θα εισαχθούν στα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023

Σήμερα θα διεξαχθεί η η κλήρωση για τους/τις μαθητές/τριες που θα εισαχθούν στα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η διαδικασία θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Κρατικής Τηλεόρασης ert.gr, καθώς και από το κανάλι YouTube https://youtu.be/JOKq03VxfEo και τη σελίδα Facebook https://www.facebook.com/MinEduGR του υπουργείου Παιδείας.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα: https://www.minedu.gov.gr/news/52035-05-05-22-enimerosi-gia-ti-diadikasia-tis-klirosis-sta-peiramatika-sxoleia-2022

Επίθεση με καδρόνια σε περιπολικό της ΕΛΑΣ έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τρία άτομα επιτέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης [5/5] με καδρόνια σε περιπολικό της ΕΛΑΣ, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην οδό Πατησίων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν από τις 15:00, τη στιγμή που το περιπολικό περνούσε έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, οι δράστες που κρατούσαν καδρόνια προκάλεσαν ζημιές στο περιπολικό, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Αμέσως μετά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Αυτές θα είναι οι αλλαγές στις εξετάσεις

Δύο σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, μιας και για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί διπλό μηχανογραφικό από τους μαθητές, ενώ ο τρόπος υπολογισμού των μορίων, μιας και το κάθε τμήμα ορίζει συντελεστή βαρύτητας ανά μάθημα.

Όπως τονίστηκε στην ΕΡΤ, το πρώτο καλό νέο είναι ότι «το διπλό μηχανογραφικό που θα έκαναν τα παιδιά φέτος αναβάλλεται και έτσι θα έχουμε ένα μηχανογραφικό συν το μηχανογραφικό για τα ΙΕΚ».

Το δεύτερο «ακόμα πιο καλό νέο είναι ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι τις 10 Αυγούστου γιατί αυτό μειώνει κατά 2-3 εβδομάδες την αναμονή και θα επιτρέψει στους γονείς να κινηθούν πιο άνετα για παιδιά που θα χρειαστεί να ζήσουν στην επαρχία».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον τρόπο υπολογισμού των μορίων, καθώς τη φετινή σεζόν κάθε τμήμα ορίζει συντελεστή βαρύτητας ανά μάθημα. Εξηγώντας πώς λειτουργεί το νέο σύστημα είπε ότι «ο βαθμός στο μάθημα με άριστα το 20 επί τον συντελεστή του μαθήματος που είναι ποσοστό μας δίνει τα μόρια για το μάθημα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments