Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: To μήνυμα των Ουκρανών μαχητών στο Αζοφστάλ – «Η παράδοση δεν είναι επιλογή μας»

Πόλεμος στην Ουκρανία: To μήνυμα των Ουκρανών μαχητών στο Αζοφστάλ – «Η παράδοση δεν είναι επιλογή μας»

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Mail

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξής τους, οι Ουκρανοί μαχητές δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν να μάχονται υπερασπιζόμενοι το Αζοφστάλ για όσο ζουν

«Το να παραδοθούμε δεν αποτελεί επιλογή, διότι η ζωή μας δεν ενδιαφέρει τη Ρωσία. Το να μας αφήσουν να ζήσουμε δεν τους νοιάζει», δήλωσε ο Ίλια Σαμοϊλένκο, αξιωματούχος των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

«Οι προμήθειές μας είναι περιορισμένες. Μας απομένει νερό. Μας απομένουν πυρομαχικά. Έχουμε τα όπλα πάνω μας. Θα πολεμήσουμε έως την καλύτερη έκβαση αυτής της κατάστασης», συμπλήρωσε ο ίδιος από τα υπόγεια της βιομηχανικής εγκατάστασης.

«Εμείς, το στρατιωτικό προσωπικό της φρουράς της Μαριούπολης, γίναμε μάρτυρες των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε η Ρωσία, ο ρωσικός στρατός. Γίναμε μάρτυρες αυτών», συμπλήρωσε ο Σαμοϊλένκο.

Το Σάββατο, απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 300 άμαχοι από το Αζοφστάλ, τελευταίου θύλακα αντίστασης στον ρωσικό στρατό στο λιμάνι της Μαριούπολης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο διάγγελμά του, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο Ζελένσκι είπε ότι οι αρχές τώρα επικεντρώνονται στη «δεύτερη φάση» της εκκένωσης, δηλαδή την απομάκρυνση των τραυματιών και του ιατρικού προσωπικού. Θα εργαστούν επίσης για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για όλους τους κατοίκους της Μαριούπολης και των γύρω οικισμών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε επίσης ότι το Κίεβο προσπαθεί να βγάλει από το Αζοφστάλ τους υπερασπιστές του, αλλά τόνισε ότι αυτό είναι «εξαιρετικά δύσκολο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments