Πολιτική

Γεραπετρίτης: “Τα νέα παιδιά αποτελούν το νέο κεφάλαιο της χώρας”

Γεραπετρίτης: “Τα νέα παιδιά αποτελούν το νέο κεφάλαιο της χώρας”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Γεραπετρίτης: Για τις ευκαιρίες έχουν δημιουργηθεί για τους νέους, αλλά και για μία σειρά από δράσεις και αλλαγές η Νέα Δημοκρατία, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας

Για τις ευκαιρίες έχουν δημιουργηθεί για τους νέους, αλλά και για μία σειρά από δράσεις και αλλαγές η Νέα Δημοκρατία, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη διάρκεια του 14ο Συνεδρίου του κόμματος.

«Η μεγάλη διακύβευση για εμάς είναι να εκπροσωπούμε τους νέους. Βλέπουμε τους νέους να αποστασιοποιούνται από την πολιτική. Η αποστασιοποίηση οφείλεται και επειδή αισθάνονται απομονωμένοι και επειδή η πολιτική δεν λογοδοτεί. Αυτό προσπαθούμε να το ανατρέψουμε, όχι πάντοτε με επιτυχία», ανέφερε μιλώντας στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει μία σειρά από δράσεις και αλλαγές, όπως η πατρική άδεια, η δυνατότητα η εργασία να γίνεται εξ’ αποστάσεως και ευέλικτα.

«Θα μπορέσω να στήσω μία καινούργια δουλειά στην πατρίδα μου; Σε αυτό έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια. Φέραμε την πολιτική του πρώτου ενσήμου. Δημιουργούνται συνθήκες για τις καινούργιες εταιρείες, οι οποίες χρηματοδοτούνται ώστε νέοι άνθρωποι να μπορέσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Για επτά έτη υπάρχουν φορολογικές ελαφρύνσεις για εκείνους οι οποίοι επαναπατρίζονται. Και βεβαίως παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με το μέλλον των νέων, όπως η κατάργηση του φόρου γονικής παροχής έως 800.000 ευρώ. Για πρώτη φορά ένας ασφαλιστικός κουμπαράς», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

Η δυσκολία του να ξεκινήσουν την οικογένεια. Και τι κάναμε για αυτό; 2.000 ευρώ για κάθε παιδί, 30.000 θέσεις περισσότερες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Όλες εκείνες οι δυνατότητες που παρέχονται σήμερα στο πλαίσιο ακριβώς της οικογενειακής ευημερίας. Πώς θα δουλέψω; Θα έχω ασφαλή δουλειά; Θα είναι το μέλλον μου το εργασιακό σίγουρο; Τι κάναμε για αυτό; Φέραμε για πρώτη φορά άδειες οι οποίες ανταποκρίνονται στη σύγχρονη εποχή.

Πατρική άδεια, άδεια για τον πατέρα, εξίσου με τη μητέρα. Τη δυνατότητα η εργασία να γίνεται εξ’ αποστάσεως και ευέλικτα, έτσι ώστε να μπορεί να ισορροπεί με την οικογένεια η εργασία και βέβαια για πρώτη φορά στην Ελλάδα το δικαίωμα αποσύνδεσης, να μπορεί ο καθένας φεύγοντας από την εργασία του να αφοσιώνεται στην οικογένειά του χωρίς να χρειάζεται ανά πάσα στιγμή να βρίσκεται σε διαθεσιμότητα”, συνέχισε ο υπουργός.

Έκανε ειδική αναφορά και στην πολιτική του πρώτου ενσήμου, κάνοντας λόγο για μια καινοτομία της κυβέρνησης. “Θα μπορέσω να στήσω μία δουλειά, μία καινούρια δουλειά στην πατρίδα μου; Σε αυτό έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια. Για πρώτη φορά φέραμε την πολιτική του πρώτου ενσήμου. Επιδοτείται το πρώτο ένσημο για εκείνους που δεν έχουν μεγάλη εργασιακή εμπειρία, έτσι ώστε οι εργοδότες να κινητροδοτούνται 1.200 ευρώ για κάθε καινούρια θέση πλήρους απασχόλησης.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε: «Τα νέα παιδιά αποτελούν το νέο κεφάλαιο της χώρας. Δεν μπορώ να τους πω ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει. Είναι σημαντικό να διατηρούν υψηλές προσδοκίες και υψηλή κριτική από την κυβέρνηση. Να έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Να είναι φιλόδοξοι. Θέλω από το βήμα αυτό να διαβεβαιώσω τη νέα γενιά ότι εμείς είμαστε εδώ για να υπηρετούμε το σήμερα και όλες τις μελλοντικές γενιές. Οι νέοι δεν είναι μόνο για το αύριο, είναι και για το σήμερα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments