Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο ΝΔ: Δείτε live την ομιλία στην λήξη του συνεδρίου

Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο ΝΔ: Δείτε live την ομιλία στην λήξη του συνεδρίου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο ΝΔ: Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν σε 12 μήνες από σήμερα.

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του κατά τη λήξη του 14ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ εμφανίστηκε σίγουρος για την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές. Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν σε 12 μήνες από σήμερα.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τα μέλη του κόμματος οι οποίοι βρέθηκαν στο Metropolitan Expo κατά το τριήμερο συνέδριο λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη.

«Κάναμε συζητήσεις για την ταυτότητα της παράταξής μας που έχει γερές άγκυρες και ανοικτά τα πανιά της στον άνεμο της ανανέωσης. Είμαστε ένα κόμμα σε διαρκή κίνηση. Αυτό το τριήμερο ήταν ευκαιρία να βρεθούμε ξανά από κοντά. Αυτό το σμίξιμο υπήρξε για μένα μια μεγάλη τονωτική ένεση χαράς και αισιοδοξίας», προσέθεσε ο πρωθυπουργός».

«Εσείς θα βάλετε την υπογραφή σας σε μία ακόμη εκλογική νίκη στις εκλογές που θα γίνουν σε 12 μήνες από τώρα. Να μην ξανακυλήσουμε πίσω» τόνισε. Σημείωσε πως χάρη στις προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής οι τόσο μαζικές διαδικασίες διεξήχθησαν άψογα και παραγωγικά. «Απέδειξαν ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και ενωτικό πάνω από όλα. Είναι μια παράταξη που έμεινε όρθια και δυνάμωσε στην Ελλάδα και την Ευρώπη όταν κλονίζονταν παραδοσιακές δυνάμεις» είπε.

«Κλονίστηκε και η ΝΔ την εποχή της μεγάλης κρίσης. Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να επιστρέψουμε στο 40% ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες. Δεν πάψαμε να βρισκόμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη. Ο ορίζοντας μας είναι καθαρός» προσέθεσε και τόνισε: «Εθνικό στόχο αποτελεί μέσα στο καλοκαίρι η έξοδος της χώρας από τη φάση της ενισχυμένης εποπτείας και εντός του 2023 να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα». «Οι εξελίξεις θέλουν την Ελλάδα διεθνή κόμβο και παραγωγό ενέργειας», είπε ο πρωθυπουργός.

Για το ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δε επίθεση και προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «η χώρα γύρισε σελίδα, όχι όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ που παραμένει συνώνυμο της μιζέριας και της άρνησης». Αναφερόμενος μάλιστα στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν ξέρει καν να υπολογίσει τα νέα μέτρα για το ρεύμα, ούτε να μετρήσει τα ποσά ως τα 600 ευρώ που θα επιστραφούν. Αλλά τολμά να μιλά για λογαριασμούς Μητσοτάκη, επειδή δεν τολμάει να μιλήσει για λογαριασμούς Πούτιν που είναι η αιτία των αυξήσεων».

Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης

Επανέλαβε ότι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους Έλληνες «σηματοδοτεί την επιλογή μας η πολιτική των φοροελαφρύνσεων να συνεχιστεί».

Δείτε την ομιλία

Μεταξύ των σημερινών ομιλητών ήταν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο τέως Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments