Διεθνή

ΗΠΑ: Ενδείξεις πως Ουκρανοί εκτοπίζονται παρά τη θέλησή τους στη Ρωσία

ΗΠΑ: Ενδείξεις πως Ουκρανοί εκτοπίζονται παρά τη θέλησή τους στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Washington Post, ABC, CBS, Reuters

ΗΠΑ: Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Τζον Κέρμπι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «βλέπουν ενδείξεις» πως Ουκρανοί μεταφέρονται παρά τη θέλησή τους στη Ρωσία

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Τζον Κέρμπι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «βλέπουν ενδείξεις» πως Ουκρανοί μεταφέρονται παρά τη θέλησή τους στη Ρωσία. «Βεβαίως έχουμε δει ενδείξεις ότι Ουκρανοί μεταφέρονται στη Ρωσία, δεν μπορώ να πω πόσοι είναι οι καταυλισμοί ή πώς μοιάζουν», είπε ο κ. Κέρμπι κατά την τακτική ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

«Όμως έχουμε ενδείξεις πως Ουκρανοί εκτοπίζονται παρά τη θέλησή τους στη Ρωσία», επέμεινε, αποκαλώντας το γεγονός αυτό «εξωφρενικό», αντίθετο με τη συμπεριφορά «υπεύθυνης δύναμης».

«Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ για να δεις αποδείξεις της ρωσικής βαρβαρότητας», συνέχισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου. «Κάθε φορά που νομίζεις ότι (οι Ρώσοι) δεν μπορούν να πέσουν πιο χαμηλά, σου αποδεικνύουν πως κάνεις λάθος», υπερθεμάτισε.

Την Κυριακή, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι περίπου 1,16 εκατ. Ουκρανοί έχουν μεταφερθεί από την πατρίδα τους στη Ρωσία αφότου άρχισε η ρωσική στρατιωτική εισβολή στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου, ανάμεσά τους περίπου 205.000 παιδιά.

Το Κίεβο και η Ουάσινγκτον καταγγέλλουν ότι η Μόσχα εκτοπίζει παρά τη θέλησή τους πολίτες της Ουκρανίας και δεν τους επιτρέπει να επιστρέψουν στα εδάφη που ελέγχει η ουκρανική κυβέρνηση. Η Ρωσία το αρνείται, αντιτείνει ότι σκοπός των μετακινήσεων αμάχων είναι να σωθούν από τις εχθροπραξίες, κυρίως στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Λευκός Οίκος: Ιστορικός ρεβιζιονισμός η ομιλία Πούτιν

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε σήμερα «ιστορικό ρεβιζιονισμό» την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν για την «Ημέρα της Νίκης» επί της ναζιστικής Γερμανίας, συμπληρώνοντας ότι ο ισχυρισμός του Ρώσου προέδρου ότι η επιθετικότητα της Δύσης οδήγησε στον πόλεμο της Ουκρανίας ήταν «κατάφωρος παραλογισμός».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε ότι η ομιλία του Πούτιν ήταν «ιστορικός ρεβιζιονισμός που έλαβε τη μορφή παραπληροφόρησης».

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: “Παραλογισμός” να μιλάει ο Πούτιν για αμυντικό πόλεμο στην Ουκρανία

«Κατάφωρο παραλογισμό» και «προσβολή» στα θύματα χαρακτήρισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες τις δηλώσεις που έκανε  ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τον οποίο η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έγινε για «προληπτικούς λόγους».

«Το να μιλάει για αμυντική ενέργεια είναι κατάφωρο παραλογισμός, το να μιλάει για οτιδήποτε άλλο πέραν του προσχεδιασμένου πολέμου» είναι «προσβολή στην ιστορική αλήθεια», είπε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Νεντ Πράις.

Ο εκπρόσωπος απαντούσε στην ομιλία που εκφώνησε το πρωί ο Πούτιν, με την ευκαιρία της 9ης Μαΐου, της νίκης της πρώην ΕΣΣΔ επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

«Είναι προσβολή προς εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και προς εκείνους που έπεσαν θύματα αυτής της παράλογης καταπίεσης», πρόσθεσε ο Πράις αναφερόμενος στις δηλώσεις του Πούτιν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments