Διεθνή

Βουλγαρία: Παραλαμβάνει υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG από τις ΗΠΑ

Βουλγαρία: Παραλαμβάνει υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG από τις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: World Today News, Αρχείου

Βουλγαρία: Αμερικάνικο υγροποιημένο φυσικό αέριο [LNG] θα παραλάβει η Βουλγαρία τον Ιούνιο

Αμερικάνικο υγροποιημένο φυσικό αέριο [LNG] θα παραλάβει η Βουλγαρία τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, όπου αυτό θα τη βοηθήσει μετά τη διακοπή των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη ρωσική Gazprom.

Η διευθέτηση αυτή συμφωνήθηκε σε μια συνάντηση στην Ουάσινγκτον ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κίριλ Πετκόφ και την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, διευκρίνισε η κυβέρνηση.

«Πραγματικές παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου από τον Ιούνιο στη Βουλγαρία σε τιμές χαμηλότερες από εκείνες που είχαν συμφωνηθεί με την Gazprom», ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση που εξέδωσε χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η Gazprom διέκοψε στις 27 Απριλίου τις παραδόσεις αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία επειδή οι δύο χώρες αρνήθηκαν να πληρώσουν σε ρούβλια. Η Βουλγαρία καταναλώνει περίπου 3 δισ. κυβικά μέτρα αερίου το χρόνο, πάνω από το 90% του οποίου προερχόταν από τη Ρωσία.

Η Βουλγαρία διεξάγει συνομιλίες με το Αζερμπαϊτζάν για να αυξήσει τις παραδόσεις αερίου και επιδιώκει να συνάψει συμφωνίες για να παραλαμβάνει LNG μέσω τερματικών σταθμών στην Ελλάδα και την Τουρκία. Έχει επίσης ζητήσει να πραγματοποιηθούν κοινές αγορές φυσικού αερίου από την ΕΕ για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι τιμές.

Βουλγαρία: Ασκεί βέτο στο εμπάργκο της ΕΕ στο πετρέλαιο της Ρωσίας

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας δεν θα υποστηρίξει το έκτο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία εάν η χώρα των Βαλκανίων δεν εξασφαλίσει την εξαίρεσή της από το προτεινόμενο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης Ασέν Βασίλεφ.

Μάλιστα υπάρχουν έντονες ανησυχίες της δημόσιας εταιρείας θέρμανσης, που προμηθεύει με ζεστό νερό και θέρμανση περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια κατοίκους, ότι οι προμήθειες σε φυσικό αέριο θα εξασφαλιστούν πριν την έλευση του χειμώνα.

Η εταιρεία δεν έχει δει τα αποθέματά της να μειώνονται, μετά την παύση προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία, αλλά υπάρχουν έντονοι φόβοι ότι μπορεί να βρεθεί σε αδιέξοδο εξαιτίας ενδεχόμενων μη ασφαλών παραδόσεων και αύξησης των τιμών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments