Διεθνή

Κίεβο: Στον ιστό της η ελληνική σημαία στην επαναλειτουργία της πρεσβείας

Κίεβο: Στον ιστό της η ελληνική σημαία στην επαναλειτουργία της πρεσβείας

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Κίεβο: Η ελληνική σημαία κυματίζει ξανά στο Κίεβο. Η πρεσβεία της Ελλάδος στην πρωτεύουσα της Ουκρανία είναι αναστείλει τη λειτουργία της

Η ελληνική σημαία κυματίζει ξανά στο Κίεβο. Η πρεσβεία της Ελλάδος στην πρωτεύουσα της Ουκρανία είναι αναστείλει τη λειτουργία της, εξαιτίας της εισβολής των Ρώσων δυνάμεων, με τους Έλληνες αξιωματούχους να εγκαταλείπουν την πόλη.

Όμως αυτό αποτελεί παρελθόν και έτσι η γαλανόλευκοι είναι ξανά στον ιστό της, κηρύττοντας έτσι την επαναλειτουργία της πρεσβείας με τον πιο επίσημο τρόπο.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δημοσίευσε σχετικό βίντεο στο Twitter, το οποίο συνόδευσε με την εξής λεζάντα: «Η ελληνική σημαία κυματίζει και πάλι στην ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο».

Η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο επαναλειτουργεί -Ανέλαβε καθήκοντα ο Μανώλης Ανδρουλάκης

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο επαναλειτουργεί. Τα στελέχη της πρεσβείας είχαν αποχωρήσει από την πόλη για λόγους ασφαλείας λίγο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ήδη εκεί βρίσκεται το απαραίτητο προσωπικό, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Μάλιστα, ως επιτετραμμένος ανέλαβε ο μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης.

Η πρεσβεία, μαζί με το γενικό προξενείο στην Οδησσό, το οποίο λειτουργεί κανονικά, θα συνεχίσουν να παράσχουν κάθε δυνατή συνδρομή στους Έλληνες πολίτες, καθώς και στους ομογενείς στην Ουκρανία, τόνισε το ΥΠΕΞ στη σχετική του ανακοίνωση.

Επίσης, έγινε ξεκάθαρο ότι οι συμβουλές προς τους Έλληνες πολίτες που περιέχονται στις ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών στις 14 και στις 22 Φεβρουαρίου εξακολουθούν να ισχύουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments