Κόσμος

Ομέρ Τσελίκ: “Η Ελλάδα ληστεύει και βασανίζει τους μετανάστες”

Ομέρ Τσελίκ: “Η Ελλάδα ληστεύει και βασανίζει τους μετανάστες”

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki

Ομέρ Τσελίκ: Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία να προκαλεί ξανά την Ελλάδα.

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με τον Ομέρ Τσελίκ να προκαλεί ξανά. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας χθες επέμεινε ότι «οι πόρτες της Τουρκίας είναι ανοικτές» για όποιον θέλει να ξεφύγει από τον πόλεμο, προσθέτοντας ότι κανείς Σύριος δεν πρόκειται να σταλεί πίσω στη Συρία αν δεν το επιθυμεί.

Σήμερα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντας κόμματος Ομέρ Τσελίκ επετέθη κατά του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ο οποίος έχει πει ότι όλοι οι Σύριοι πρέπει να σταλούν πίσω στη Συρία- λέγοντας: «Δεν μπορούμε να παραδώσουμε τους πρόσφυγες στους δολοφόνους».

Δεν μπορούμε να τους παραδώσουμε στους δολοφόνους.

«Όσοι λένε ότι η Τουρκία δεν έχει πολιτική στο προσφυγικό/μεταναστευτικό δεν γνωρίζουν την κατάσταση εκεί. Ο Πρόεδρός μας έχει κάνει μια πολύ σαφή δήλωση. Μια μέρα θα επιστρέψουν οικειοθελώς και με αξιοπρέπεια. Δεν μπορούμε να τους παραδώσουμε στους δολοφόνους. Ο Κιλιτζντάρογλου έχει μπροστά του μια μηχανή σφαγής και μιλάει σαν να συμπαθεί το καθεστώς Άσαντ. Υπεύθυνοι για τους θανάτους των παιδιών στη Μεσόγειο είναι το καθεστώς Άσαντ και η Ελλάδα που σουβλίζει τις βάρκες στις οποίες επέβαιναν αυτά τα παιδιά. Η Ελλάδα είναι που ληστεύει, ξεγυμνώνει και βασανίζει αυτούς τους ανθρώπους» είπε ο Τσελίκ.

Ο Τσελίκ επιτέθηκε και κατά του υπεύθυνου εξωτερικής πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ουνάλ Τσεβικόζ, ο οποίος είπε ότι το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας” είναι μαξιμαλιστική θέση, κατηγορώντας τον ότι παίρνει το μέρος της Ελλάδας. «Διάβασα σήμερα τα λόγια του έλληνα υπουργού Εξωτερικών και είναι λυπηρό που τα λόγια του και αυτά που είπαν αυτοί οι φίλοι (CHP) είναι τόσο παράλληλα» δήλωσε ο Τσελίκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments