Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τσούνη: Ο πρωθυπουργός θα τον υποδεχτεί στο Μαξίμου

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τσούνη: Ο πρωθυπουργός θα τον υποδεχτεί στο Μαξίμου
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τσούνη: Με τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη, θα συναντηθεί το πρωί της Πέμπτης στις 10:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου

Με τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη, θα συναντηθεί το πρωί της Πέμπτης στις 10:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.  Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Την Τετάρτη, ο Τζορτζ Τσούνης συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, όπου τονίστηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως σταθερού, αξιόπιστου και διαχρονικού συμμάχου των ΗΠΑ για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Τσούνης: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας

Στην πρώτη δημόσια ομιλία του, ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο Τζορτζ Τσούνης αναφέρθηκε στα ελληνικά ιδανικά «καλοσύνη, αγάπη, φιλότιμο, δημοκρατία», εκφράζοντας την πεποίθηση πως αυτές οι αξίες είναι μερικά από τα μεγαλύτερα δώρα της Ελλάδας στον κόσμο.

Σε εκδήλωση στην πρεσβευτική κατοικία, λίγες ώρες μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Τζορτζ Τσούνης τόνισε πως η σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρή, ούτε πιο σημαντική και επανέλαβε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη στιγμή, για να υπηρετήσει ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Μάλιστα, επιδοκίμασε τον «ηγετικό ρόλο» της Ελλάδας για την ενίσχυση της δημοκρατίας στα Βαλκάνια, διότι προάγει την περιφερειακή ευημερία και σταθερότητα. Ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι μεγάλος φίλος της Ελλάδας και υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας, που συνεχώς ενισχύεται στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Δυτικά Βαλκάνια, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και πέρα από αυτήν.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments