Ελλάδα

Μονεμβασιά: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε δύο 77χρονους

Μονεμβασιά: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε δύο 77χρονους
Ο 52χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ενώ διατάχθηκε η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογική εξέταση

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο 52χρονος που σκόρπισε τον θάνατο στους δρόμους της Μονεμβασιάς, σκοτώνοντας δύο 77χρονους που επέβαινε σε μηχανή.

Μετά την απολογία του εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης, ενώ εισαγγελέας και ανακριτής ζήτησαν τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικής εξέτασης για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο 52χρονος διέπραξε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, για το οποίο κατηγορείται.

Στην απολογία του ο 52χρονος φέρεται να επέμεινε στην αρχική του θέση ότι, δηλαδή, δεν θυμάται τίποτα για ό,τι συνέβη.

Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (7/5) όταν οδηγός σε κατάσταση αμόκ παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Οι δύο άνθρωποι που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα, 77 ετών αμφότεροι, έχασαν τη ζωή τους -ο ένας τραυματίστηκε θανάσιμα στη σύγκρουση, ο άλλος μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Μολάων, όπου κατέληξε.

Μάλιστα, ο οδηγός συνέχισε την ξέφρενη πορεία του με συνέπεια να εμβολίσει ακόμη ένα όχημα, αλλά και ένα περιπολικό, ενώ αμέσως μετά συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ΑΤ.

Πώς τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν μάταια να σταματήσουν τον οδηγό του λευκού αυτοκινήτου βλέποντάς τον να οδηγεί σε ξέφρενη πορεία. Ο 52χρονος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ.

«Επειδή ο τραυματίας βρισκόταν στη μέση του δρόμου απέκλεισα την κυκλοφορία με κώνους, ενώ τοποθέτησα το περιπολικό με τους φάρους αναμμένους. Μετά από περίπου 5 λεπτά και ενώ φωτογράφιζα τον χώρο αντιλήφθηκα το λευκό ΙΧ να έρχεται πάνω μας. Έκανα προσπάθεια να το σταματήσω, τόσο εγώ, όσο και οι πολίτες που ήταν στο σημείο, αλλά αυτός συνέχισε την πορεία του παρασέρνοντας και τον δεύτερο τραυματία και σέρνοντας τον κάτω από το όχημά του» τόνισε ο αστυνομικός.

Ακολούθησε μια κινηματογραφική καταδίωξη, με τους αστυνομικούς να τον καταδιώκουν και να καταφέρνουν τελικά να τον ακινητοποιήσουν, αφού συγκρούστηκε με μια μάντρα ιδιωτικού χώρου στάθμευσης, ένα μπλε όχημα και ένα περιπολικό.

«Τον ακολούθησε αρχικά ο συνάδελφός μου με τη μοτοσυκλέτα και έπειτα εγώ με το υπηρεσιακό όχημα. Με ειδοποίησαν πως το λευκό FIAT ήταν εντός χώρου στάθμευσης εστιατορίου. Όταν έφθασα στο πάρκινγκ είχε ήδη φύγει. Συνέχισα με κατεύθυνση τη Μονεμβασία. Μετά από λίγη ώρα τον εντόπισα στο αντίθετο ρεύμα, να επιχειρεί προσπέραση, να συγκρούεται πλευρικά με ένα μπλε όχημα και μετά να συγκρούεται πλευρικά με το περιπολικό που οδηγούσα στο ρεύμα κυκλοφορίας μου. Τότε ακινητοποιήθηκε» πρόσθεσε.

Πέντε ημέρες μετά κανείς δεν ξέρει τι συνέβη στον 52χρονο δράστη, με τον ίδιο και την αδερφή του να αναφέρει ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Ωστόσο ο συνήγορος του 52χρονου, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και για τοξικολογική εξέταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments