Διεθνή

Ριαμπκόφ: “Δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι απλώς θα το ανεχτούμε”

Ριαμπκόφ: “Δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι απλώς θα το ανεχτούμε”

Πηγή Φωτογραφίας: CNN, TASS

Ριαμπκόφ: O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ αναφέρθηκε στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ αναφέρθηκε στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και έκανε μια αυστηρή προειδοποίηση στις δύο χώρες, λέγοντας πως δεν πρέπει να αυταπατώνται και να πιστεύουν πως η Μόσχα απλώς θα ανεχτεί την ένταξή τους στη συμμαχία.

«Θα είναι λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σύμφωνα με το Reuters. Την ίδια ώρα, ο Ριαμπκόφ υποτίμησε τη βεβαιότητα που έχουν Στοκχόλμη και Ελσίνκι ότι η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ θα αυξήσει την ασφάλειά τους.

“Η μετακίνηση από δύο -ιστορικά- ουδέτερων δυνάμεων θα ήταν μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ευρώπης εδώ και δεκαετίες, αντανακλώντας μια ριζική αλλαγή στις αντιλήψεις στη σκανδιναβική περιοχή από τότε που η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου” επεσήμανε χαρακτηριστικά όπου πρόσθεσε πως:

“Η κατάσταση αλλάζει, φυσικά, ριζικά υπό το πρίσμα αυτού που συμβαίνει”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. “Το γεγονός ότι η ασφάλεια της Σουηδίας και της Φινλανδίας δεν θα ενισχυθεί ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι πολύ σαφές για εμάς. Δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι απλώς θα το ανεχτούμε», είπε ο Ριαμπκόφ.

“Το γενικό επίπεδο στρατιωτικής έντασης θα αυξηθεί, η προβλεψιμότητα σε αυτή τη σφαίρα θα μειωθεί. Είναι κρίμα που η κοινή λογική θυσιάζεται σε κάποια φανταστική διάταξη σχετικά με το τι πρέπει να γίνει σε αυτή την εκτυλισσόμενη κατάσταση”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments