Πολιτική

ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ: Δικαιωμένοι από την πρόταση της επιβολής πλαφόν στην τιμή λιανικής ρεύματοςαπό την ΕΕ

ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ: Δικαιωμένοι από την πρόταση της επιβολής πλαφόν στην τιμή λιανικής ρεύματοςαπό την ΕΕ
ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ: Οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων, που πρόκειται να γίνουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φέρνουν τη δικαίωση του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

Οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων, που πρόκειται να γίνουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φέρνουν τη δικαίωση του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, καθώς συμπεριλαμβάνεται και η πρόταση του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, όπου είχε προτείνει την επιβολή πλαφόν στην τιμή λιανικής ρεύματος, όχι απλά περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη αλλά επεκτείνεται και στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Εδώ πρέπει να θυμίσουμε πως η ισχύουσα πρόταση της Κομισιόν προέβλεπε την ανώτατη τιμή πώλησης στο ρεύμα προς τους οικιακούς καταναλωτές.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος της αντιπολίτευσης η συγκεκριμένη πρόταση προς τα κράτη – μέλη δεν απαιτεί ιδιαίτερη διοικητική διαδικασία έγκρισης από την Κομισιόν, ενώ το μέτρο κρίνεται αποτελεσματικό ως προς τη μείωση του κόστους ενέργειας.

Την ίδια στιγμή και στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν πως το μέτρο για την επιβολή πλαφόν στη χονδρεμπορική ρεύματος περιλαμβάνεται στη νέα εργαλειοθήκη της Ευρ. Επιτροπής. Και άρα και η κυβέρνηση δηλώνει δικαιωμένη…

Το ραντεβού που άργησε

Εντός των επόμενων ημερών, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο, Βαγγέλη Βενιζέλο. Με πρωτοβουλία του πρώτου.

Θα λυθούν παρεξηγήσεις, αλλά μην περιμένετε να ληφθούν και αποφάσεις. Ο Βενιζέλος θα συζητούσε την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική μόνο ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και αν.

Συμφωνία

Ένα – ένα βγαίνουν τα νέα από την τελευταία επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στο Αμπού Ντάμπι, υπό τον πρωθυπουργό. Τι μαθαίνουμε τώρα; Ότι τα ΗΑΕ συμφώνησαν να μπουν και σε project που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του re-power.eu

Ο στόχος; Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενεργειακή αυτονομία της ΕΕ. Συνεπώς, υπάρχουν λεφτά, αλλά χρειάζονται συμμετοχές. Η Ελλάδα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θέλει να πάρει το πάνω χέρι στη ΝΑ Ευρώπη. Και ψάχνει πόρους και τρόπους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments