Πολιτισμός

Εξερευνώντας τα καλύτερα εκθέματα της TEFAF New York 2022

Εξερευνώντας τα καλύτερα εκθέματα της TEFAF New York 2022

Πηγή Φωτογραφίας: stirworld.com

Εξέχοντες καλλιτέχνες όπως ο Roy Lichtenstein, ο Edvard Munch, ο Francis Bacon και άλλοι, έκλεψαν την παράσταση στο TEFAF New York Art Fair.

Είναι η εποχή των καλλιτεχνικών εκθέσεων! Δεδομένου ότι τα Χριστούγεννα απέχουν ακόμα πολύ μακριά, ρίχνουμε το βλέμμα μας στην τέχνη που μας κάνει να νιώθουμε χαρούμενοι. Και από ό,τι φαίνεται, η έκδοση του European Fine Art Fair’s New York 2022 έκανε φέτος εξαιρετική δουλειά! Παρουσιάζοντας μερικά καθηλωτικά έργα από εξέχοντες καλλιτέχνες, στο TEFAF Νέας Υόρκης πρόσφερε σε λάτρεις της τέχνης, συλλέκτες, εμπειρογνώμονες σχεδίασης και επιμελητές μουσείων την ευκαιρία να γνωρίσουν επιμελημένους χώρους μέσα στις συναρπαστικές ιστορικές αίθουσες του Armory, καθώς και στην πανύψηλη 55.000 τετραγωνικών ποδιών Wade Thompson Drill Hall.

Το TEFAF είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που προωθεί την ικανότητα και τη διαφορετικότητα στην παγκόσμια καλλιτεχνική κοινότητα, όπως αποδεικνύεται από τους εκθέτες που επιλέχθηκαν για τις δύο ετήσιες εκθέσεις του στο Μάαστριχτ και τη Νέα Υόρκη. Η γκάμα πουπροβλήθηκε φέτος  περιλαμβάνει 78 αντιπροσώπους και 13 εκθέτες για πρώτη φορά. Επιπλέον, οι εκθέτες προέρχονται από 14 διαφορετικά έθνη, με αποτέλεσμα ένα εκπληκτικό μωσαϊκό δημιουργικότητας και ομορφιάς από όλο τον κόσμο.

Εδώ βλέπουμε τα έργα που ξεχώρισαν περισσότερο στην έκδοσή το 2022 στη Νέα Υόρκη

Ο Sean Kelly παρουσίασε έναν νέο πίνακα του Kehinde Wiley. Το έργο τέχνης, που απεικονίζει τον Jorge Gitoo Wright με πανοπλία ιππότη, δημιουργήθηκε ειδικά για την έκθεση από τον Wiley σε κλασικό ευρωπαϊκό στυλ πορτραίτου.

Ένα άλλο έργο παρουσιάστηκε από την Galerie Karsten Greve AG, ένα γλυπτό από ύφασμα και ανοξείδωτο ατσάλι της Louise Bourgeois. Η Μπουρζουά είναι μια σημαντική προσωπικότητα στη σύγχρονη τέχνη.

Επίσης, παρουσιάστηκε μια ασπρόμαυρη λιθογραφία σε πράσινη κάρτα ζωγραφισμένη από τον Edvard Munch με φωτεινή κόκκινη και μπλε ακουαρέλα. Παρουσιάζεται από τον David Tunick, είναι ένα μοναδικό και εξαιρετικά σημαντικό έργο του Munch, που ονομάζεται Madonna (1985). Ο Μουνκ είναι ένας Νορβηγός ζωγράφος και χαράκτης του οποίου η βαθιά ζωντανή παρουσίαση ψυχολογικών θεμάτων επεκτάθηκε σε μερικές από τις βασικές έννοιες του συμβολισμού του τέλους του 19ου αιώνα και επηρέασε τον γερμανικό εξπρεσιονισμό στις αρχές του 20ού αιώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments