Ελλάδα

Άννα Κορακάκη: Τρόμος από εμμονικό θαυμαστή – Έκαψε το ΙΧ του συντρόφου της

Άννα Κορακάκη: Τρόμος από εμμονικό θαυμαστή – Έκαψε το ΙΧ του συντρόφου της

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Επί πέντε χρόνια ο 34χρονος Γεωργιανός παρακολουθούσε τη χρυσή Ολυμπιονίκη ενώ δεν δίστασε να πυρπολήσει το αυτοκίνητο του συντρόφου της, προκαλώντας ζημιές και σε άλλα 8 οχήματα

“Στόχος” ενός άνδρα ο οποίος δήλωνε “θαυμαστής” έγινε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο Άννα Κορακάκη.

Ο 34χρονος Γεωργιανός την παρακολουθούσε επί σχεδόν πέντε χρόνια, ακόμα και στις προπονήσεις της στο σκοπευτήριο της Δράμας ή έξω από το σπίτι της, ενώ επιδιώκοντας να της εκφράσει, όπως είπε, τον θαυμασμό και την αγάπη του, της έστελνε ερωτικές επιστολές.

«Απ’ όλα τα λουλούδια του κόσμου εσύ είσαι το πιο όμορφο», φέρεται να έγραφε μία από τις κάρτες που της έστειλε και συνοδευόταν από εκατό τριαντάφυλλα.

Ένα περιστατικό στις 13 Ιουλίου του 2021 αποκάλυψε όσα βίωνε η Ελληνίδα αθλήτρια. Τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας κι ενώ η Άννα Κορακάκη εκείνο το διάστημα ετοιμαζόταν να ταξιδέψει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο «θαυμαστής» της φέρεται να πυρπόλησε με εύφλεκτο υγρό το σταθμευμένο αυτοκίνητο του συντρόφου της, ενώ από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε οκτώ ακόμη παρακείμενα τροχοφόρα οχήματα.

Κάμερες ασφαλείας από το σημείο του εμπρησμού (στην πόλη της Δράμας) τον «έδειξαν» να κινείται στην περιοχή και γι’ αυτό κατέστη κατηγορούμενος για εμπρησμό με κίνδυνο για άνθρωπο και πράγματα.

Ο γεωργιανής καταγωγής άνδρας, που δήλωσε εργάτης σε λατομείο και αθλητής της πυγμαχίας, προφυλακίστηκε και παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καβάλας.

Εκτός από κακουργηματικό εμπρησμό, του αποδόθηκαν οι κατηγορίες της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, κατά συρροή, και της απειλής κατ’ εξακολούθηση, για την επίμονη παρακολούθηση και τη συνεχή επιδίωξη να συναντήσει την παθούσα.

Καταδικάστηκε ο “εμμονικός” θαυμαστής

Το Κακουργιοδικείο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ δεν χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, με συνέπεια ο δράστης να επιστρέψει στις φυλακές, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Σε ό,τι αφορά την πράξη του εμπρησμού, οι δικαστές έκριναν ότι δεν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή παρά μόνο για πράγματα, μετατρέποντας την κατηγορία στην πλημμεληματική της μορφή. Για τις άλλες δύο πράξεις κρίθηκε ένοχος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε ότι έβαλε τη φωτιά, ομολογώντας όμως ότι η συμπεριφορά του έναντι της αθλήτριας κινούνταν στα όρια της παρενόχλησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments