Πολιτική

Συνάντηση Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Ολλανδίας: Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα

Συνάντηση Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Ολλανδίας: Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Nikos Dendias

Συνάντηση Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Ολλανδίας: Συνάντηση εργασίας με τον Ολλανδό ομόλογό Βόπκε Χούκστρα πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας.

Συνάντηση εργασίας με τον Ολλανδό ομόλογό Βόπκε Χούκστρα πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας. Η επίσκεψη ήρθε σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Χούκστρα στην Αθήνα, καθώς και της συνάντησης του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη με τον Ολλανδό ομόλογό του κ. Rutte στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Νίκος Δένδιας προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για την έξαρση της τουρκικής παραβατικότητας υπογραμμίζοντας την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, ιδιαίτερα του Δικαίου της Θάλασσας και τόνισε, εκ νέου, ότι ο αναθεωρητισμός αποτελεί πρακτική που δεν έχει θέση τη σήμερον ημέρα.

Αναφορικά με την Ουκρανία υπήρξε σύμπτωση απόψεων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με τον Νίκο Δένδια να υπογραμμίζει την ανάγκη ενότητας και συνοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ και επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει εναρμόνιση όλων των κρατών της Δύσης όσον αφορά την επιβολή και εφαρμογή των κυρώσεων και ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που αποδυναμώνουν τη Βορειο-Ατλαντική Συμμαχία.

Για τη Σουηδία και Φινλανδία

Η συζήτηση περιεστράφη επίσης γύρω από τα αιτήματα ένταξης στο ΝΑΤΟ που υπέβαλαν η Σουηδία και η Φινλανδία, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας να επαναλαμβάνει την πλήρη στήριξη των αιτημάτων αυτών και είπε ότι η διαδικασία αυτή, η οποία γίνεται υπό ιδιαίτερες συνθήκες, δεν θα πρέπει να τύχει εκμετάλλευσης για ιδιοτελείς σκοπούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments