Διεθνή

Αζοφστάλ: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ελέγχει την περιοχή

Αζοφστάλ: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ελέγχει την περιοχή

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki

Αζοφστάλ: Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ελέγχει την περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι πλέον ελέγχει το Αζοφστάλ. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έχει τον πλήρη έλεγχο του εργοστασίου χαλυβουργίας Azovstal, της Ουκρανίας, με το υπουργείο Άμυνας να κάνει λόγο για «πλήρη απελευθέρωση» της περιοχής.

Τα τελευταία μέλη του τάγματος Αζόφ που βρίσκονταν εντός του εργοστασίου Azovstal της Μαριούπολης παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες πλέον ελέγχουν όλη την περιοχή.

Τι ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι που ήταν «ταμπουρωμένοι» στο εσωτερικό του για σχεδόν ένα μήνα, μεταξύ των οποίων Ουκρανοί στρατιώτες και μέλη του Τάγματος Αζόφ, κατέθεσαν τα όπλα και παραδόθηκαν.

«Η τελευταία ομάδα των 531 μαχητών παραδόθηκε σήμερα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Πρόσθεσε ότι συνολικά «2.439 ναζί του Αζόφ» και ουκρανοί στρατιώτες έχουν καταθέσει τα όπλα τους από τις 16 Μαΐου και ότι ολόκληρο το συγκρότημα του Azovstal βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments