Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Ύψιστης σημασίας η ενημέρωση μαθητών και γονέων για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού

Θεοδωρικάκος: Ύψιστης σημασίας η ενημέρωση μαθητών και γονέων για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού
Θεοδωρικάκος: Στο 12ο Δημοτικό σχολείο Καλλιθέας και στο πολιτιστικό κέντρο της Νέας Σμύρνης σε εκδήλωση του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στο 12ο Δημοτικό σχολείο Καλλιθέας και στο πολιτιστικό κέντρο της Νέας Σμύρνης σε εκδήλωση του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ.Θεοδωρικάκος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές και γονείς στο αμφιθέατρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας για ζητήματα όπως τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) και την αντιμετώπισή του, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, την αθλητική βία, το ρόλο της αστυνομίας, των εκπαιδευτικών και των γονέων στην πρόληψη και αντιμετώπιση των καθημερινών κινδύνων με τους οποίους έρχεται αντιμέτωπη η μαθητική κοινότητα.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, «η ενημέρωση των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση θλιβερών φαινομένων όπως αυτά του σχολικού εκφοβισμού, των κινδύνων στο διαδίκτυο, της αθλητικής βίας, αποτελεί προτεραιότητα για την Πολιτεία . Η πρόληψη είναι καθοριστικής σημασίας για την ασφάλεια και όλοι οι μαθητές πρέπει γνωρίζουν τους κινδύνους και πώς να αντιδράσουν για να προστατευθούν, όταν βρεθούν αντιμέτωποι με κάποια παραβατική συμπεριφορά συνομήλικού τους ή ενήλικου». Η εκδήλωση στο 12ο Δημοτικό σχολείο έγινε παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα.

Το απόγευμα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε στην γειτονιά που δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά για πάνω από 25 χρόνια, τη Νέα Σμύρνη. Μιλώντας στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο, σε εκδήλωση υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Ο κ.Θεοδωρικάκος υπενθύμισε πως η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαθέτει τον 5ψήφιο αριθμό 11188, ο οποίος λειτουργεί 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο για καταγγελίες πολιτών: « Η Ελληνική Αστυνομία είναι δίπλα στον πολίτη, έτοιμη και στο θέμα του διαδικτυακού εγκλήματος, ο οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να απευθυνθεί, να ζητήσει πληροφόρηση, να καταγγείλει περιστατικά, να αναζητήσει βοήθεια, να αναζητήσει πληροφόρηση, γνωρίζοντας ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι εκεί για να βοηθήσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments