Διεθνή

Καύσωνα στην Ισπανία: Ο πιο ζεστός Μάιος με 40άρια

Καύσωνα στην Ισπανία: Ο πιο ζεστός Μάιος με 40άρια

Πηγή Φωτογραφίας: tdpelmedia

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι καύσωνες είναι πιθανό να γίνουν πιο συχνοί και πιο έντονοι σε όλο τον κόσμο, καθώς οι παγκόσμιες θερμοκρασίες αυξάνονται

Τον θερμότερο Μάιο ζουν περιοχές της Ισπανίας με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τοπικά ακόμα και τους  40 βαθμούς Κελσίου , σύμφωνα με την κρατική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET.

Η υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιήσεις για τη ζέστη σε 10 περιοχές για το Σάββατο, λέγοντας ότι θα μπορούσε να είναι “ένας από τους πιο έντονους” καύσωνες εδώ και χρόνια.

Η πόλη Χαέν στη νότια Ισπανία κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία του Μαΐου, στους 40 βαθμούς, την Παρασκευή και με ελάχιστη τους 25,9 C που ήταν η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην ηπειρωτική Ισπανία.

Ο ασυνήθιστα ζεστός ανοιξιάτικος καιρός της Ισπανίας είναι αποτέλεσμα του ζεστού αέρα που προέρχεται από τη Βόρεια Αφρική, με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να αυξηθούν έως και 15 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο για αυτήν την εποχή του χρόνου.Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η Ανδαλουσία στο νότο, η Εξτρεμαδούρα στα νοτιοανατολικά, η Μαδρίτη και η Castilla La Mancha στο κέντρο και η Αραγονία στα βορειοανατολικά.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας προέτρεψε τους κατοίκους να πίνουν άφθονο νερό και να μένουν σε δροσερά μέρη όταν είναι δυνατόν. Συνέστησε επίσης στους ανθρώπους να μειώσουν τη σωματική δραστηριότητα.

Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν επίσης ασυνήθιστα υψηλές, παραμένοντας πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές το βράδυ της Παρασκευής. 

Οι επιστήμονες λένε ότι οι καύσωνες είναι πιθανό να γίνουν πιο συχνοί και πιο έντονοι σε όλο τον κόσμο, καθώς οι παγκόσμιες θερμοκρασίες αυξάνονται. Ο αντίκτυπός τους είναι επίσης πιθανό να είναι πιο διαδεδομένος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments