Ελλάδα

Στυλιανίδης: Από τον Ιούνιο 590 δασοκομάντος αναλαμβάνουν δράση

Στυλιανίδης: Από τον Ιούνιο 590 δασοκομάντος αναλαμβάνουν δράση

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Στυλιανίδης: Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης αναφέρθηκε στο σχέδιο της Κυβέρνησης για το καλοκαίρι.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης μίλησε σχετικά με το σχέδιο της Κυβέρνησης για το καλοκαίρι. «Στόχος είναι από φέτος να αλλάξει το δόγμα της πυροπροστασίας και από την καταστολή και την αντιμετώπιση, να πάμε στην ετοιμότητα και την πρόληψη», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Εξήγησε ότι από φέτος εν όψει του καλοκαιριού – σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος – ξεκίνησαν οι καθαρισμοί μεγάλων δασικών εκτάσεων, δημιουργούνται καινούριες αντιπυρικές ζώνες και ανοίγουν νέοι δασικοί δρόμοι, ενώ θα υπάρχει και εναέρια επιτήρηση προκείμενου οι δυνάμεις πυρόσβεσης να βρίσκονται στο πεδίο όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Τον Ιούνιο αναλαμβάνουν δράση οι δασοκομάντος

Ανέφερε, επίσης, ότι πριν τα μέσα Ιουνίου θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση 590 δασοκομάντος οι οποίοι είναι νέοι σε ηλικία και ειδικά εκπαιδευμένοι στις δασικές πυρκαγιές.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Για αυτό το λόγο έχουν ξεκινήσει ασκήσεις για την οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού σε περιπτώσεις ανάγκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments