Πολιτική

Αχτσιόγλου: Συλλογική δέσμευση για έναν παρεμβατικό ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Αχτσιόγλου: Συλλογική δέσμευση για έναν παρεμβατικό ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αχτσιόγλου: Με άρθρο της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρθηκε στις εκλογές για τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και το αποτέλεσμά τους αποτέλεσαν ένα πολιτικό γεγονός με ξεκάθαρο μήνυμα

Άρθρο της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην “ΑΥΓΗ της Κυριακής” . “Οι εκλογές για τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και το αποτέλεσμά τους αποτέλεσαν ένα πολιτικό γεγονός με ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση και ταυτόχρονα ένα αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ανοίγματός του στην κοινωνία και ενδυνάμωσης των δεσμών του με αυτήν” σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

Για την εκλογική διαδικασία

“Ο στόχος της εκλογικής διαδικασίας ήταν διπλός και αναμφίβολα επετεύχθη. Αφενός εστάλη το μήνυμα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι η κοινωνική δυσαρέσκεια διογκώνεται και μορφοποιείται στο αίτημα και τον αγώνα για πολιτική αλλαγή. Αφετέρου κερδήθηκε το στοίχημα της μαζικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., καθώς τα μέλη του σχεδόν τριπλασιάστηκαν. Ιδιαίτερη σημασία έχει και ότι 110.000 άνθρωποι αποφάσισαν να γίνουν μέλη, έκαναν δηλαδή το βήμα της οργάνωσης και της ενεργού συμμετοχής, βήμα δύσκολο σε μια περίοδο γενικευμένης απαξίωσης της συμμετοχής στα κοινά. Γεφυρώθηκε, έτσι, ως ένα βαθμό η απόσταση που χώριζε τον λεγόμενο κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την πολιτική επιρροή του κόμματος σε κεντρικό επίπεδο” σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

“Αυτά είναι τα δεδομένα. Από ‘κει και πέρα η 15η Μαΐου δεν ήταν το τέλος, αλλά ένας κομβικός σταθμός σε μία μακρά διαδρομή για να καταστεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πιο ισχυρός, πιο ενεργός και παρεμβατικός σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα. Να δώσει δυναμικό παρών στις κοινωνικές μάχες που είναι αναγκαίες για την πολιτική αλλαγή και για τη διαρκή προσπάθεια βελτίωσης της ζωής της πλειονότητας των πολιτών. Να ενισχύσει τη φωνή και την παρουσία του στους θεσμικούς φορείς εκπροσώπησης της κοινωνίας, στα συνδικάτα και στους συλλόγους, στις ενώσεις και στα Επιμελητήρια, αλλά και στα κινήματα διεκδίκησης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών. Όλα αυτά είναι στοιχήματα που πρέπει τώρα να κερδηθούν” ανέφερε.

Για την επόμενη ημέρα

Οι εκλογές της περασμένης Κυριακής μάς έδωσαν μια γενναία ώθηση. Την ώθηση για μια γενικευμένη πολιτική και κοινωνική αντεπίθεση. Με την αισιοδοξία που μας δίνει η μαζική συμμετοχή και την πίστη στο δίκαιο των προταγμάτων μας, με την αγωνία της κοινωνίας που μας παρακολουθεί, θα την κάνουμε πράξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments