Αυτή τη φορά προσπαθώντας να οικειοποιηθεί το όνομα του Αιγαίου και προτάσσοντας το «Turkaegean» (τουρκικό Αιγαίο) στηρίζει τη νέα τουριστική καμπάνια της Τουρκίας για διακοπές στις μικρασιατικές ακτές.
Ο επίσημος οργανισμός τουρισμού της Τουρκίας λανσάρει την ονομασία «Τουρκαιγαίο» στην καμπάνια προώθησης των δυτικών παράλιων της χώρας στους τουρίστες, που περιλαμβάνουν πόλεις πως η Σμύρνη, η Έφεσος, το Αϊβαλί, η Πέργαμος και πολλές ακόμα περιοχές με πλούσια ελληνική ιστορία..
Σχετικά διαφημιστικά βίντεο είχαν κυκλοφορήσει και πέρσι, ωστόσο ο «τουρκικός ΕΟΤ» επανήλθε φέτος με νέες καταχωρίσεις στο «Τουρκοαιγαίο» στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Μέχρι σήμερα, η επικρατούσα ονομασία της δυτικής περιφέρειας της Τουρκίας ήταν «Περιφέρεια του Αιγαίου». Πλέον όμως χρησιμοποιείται ο όρος «Turkaegean» στα αγγλικά, «Turkiye Egéene» στα γαλλικά, «Türkische Ägäis» στα γερμανικά, δηλαδή «Τουρκοαιγαίο».
Βρετανία: Παιδιά 13 ετών με σοβαρές βλάβες στην ουροδόχο κύστη από κεταμίνη
Ακόμη και 13χρονοι ασθενείς προσέρχονται σε εξειδικευμένη κλινική στη Βρετανία με σοβαρές βλάβες στην ουροδόχο κύστη, οι οποίες συνδέονται με τη συστηματική χρήση κεταμίνης. Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, η κατάσταση μπορεί να απαιτήσει χειρουργική επέμβαση ή ακόμη και αιμοκάθαρση.
Η Κομισιόν θα επιβάλει διακοπές ρεύματος στις χώρες της ΕΕ για την ενεργειακή ασφάλεια
Ακόμη και το ενδεχόμενο επιλεκτικών διακοπών ηλεκτροδότησης σε χώρες και περιοχές εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των μέτρων για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας, καθώς οι τιμές της ενέργειας έχουν εκτοξευθεί.
Ισραήλ: Έλλειψη νερού στη χώρα λόγω της καταστροφής των μονάδων επεξεργασίας στη Γάζα
Ειδικοί εκτιμούν ότι, έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια πολέμου, οι περιβαλλοντικές συνέπειες της καταστροφής στη Γάζα έχουν πλέον αρχίσει να επηρεάζουν και το Ισραήλ
Η Βρετανία επανεξετάζει τη συμφωνία για τα νησιά Τσάγκος μετά την παρέμβαση Τραμπ
Το Λονδίνο ανέστειλε την ετήσια καταβολή μισθώματος ύψους 139 εκατ. ευρώ για τη βάση Ντιέγκο Γκαρσία, επιδιώκοντας νέα συμφωνία με την Ουάσιγκτον, ενώ οι Συντηρητικοί ζητούν την κατάργησή της.
Ρωσική προπαγάνδα εντόπισαν στα chatbot οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα
Τα περισσότερα chatbots εξακολουθούν να παρέχουν πρόσβαση στα RT και Sputnik, παρά την απαγόρευσή τους στην ΕΕ, σύμφωνα με τον επικεφαλής τεχνολογίας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.
ΟΗΕ στη σκιά δύο πολέμων: Τραμπ–Ζελένσκι, το παζάρι με το Ιράν και η κρίσιμη ημέρα στη Νέα Υόρκη
Η 81η Γενική Συνέλευση μετατρέπεται σε διπλωματικό κέντρο δύο παράλληλων πολέμων. Ο Τραμπ συναντήθηκε ήδη με τον Ζελένσκι αναζητώντας βήματα αποκλιμάκωσης στην Ουκρανία, ενώ ταυτόχρονα η Ουάσινγκτον διατηρεί ανοικτό δίαυλο με την Τεχεράνη. Πίσω από τις δημόσιες απειλές και τις αισιόδοξες δηλώσεις, όμως, ούτε το ουκρανικό ούτε το ιρανικό μέτωπο βρίσκεται ακόμη κοντά σε εύκολη λύση.