Nέα της αγοράς

Lamda Development: Υπέγραψε για την εξαγορά του ποσοστού (31,7%) στη θυγατρική της Lamda Malls Α.Ε

Lamda Development: Υπέγραψε για την εξαγορά του ποσοστού (31,7%) στη θυγατρική της Lamda Malls Α.Ε

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Lamda Development: Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Γ’ Τριμήνου 2022, με την ολοκλήρωση των συμβατικών προϋποθέσεων που αφορούν κυρίως τις εγκρίσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Συμφωνία υπέγραψε η Lamda Development S.A. για την εξαγορά του μειοψηφικού ποσοστού (31,7%) στη θυγατρική της Lamda Malls Α.Ε., το οποίο κατέχει η εταιρεία Wert Blue SarL, 100% θυγατρική της Värde Partners, έναντι τιμήματος 109 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Γ’ Τριμήνου 2022, με την ολοκλήρωση των συμβατικών προϋποθέσεων που αφορούν κυρίως τις εγκρίσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Εταιρεία αποκτά τον απόλυτο έλεγχο της θυγατρικής Lamda Malls Α.Ε., η οποία κατέχει το σύνολο των μετοχών των εταιρειών LAMDA DOMI S.M.S.A. και PYLAIA S.M.S.A., στις οποίες ανήκουν τα Εμπορικά Κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos, αντίστοιχα.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development Oδυσσέας Αθανασίου, δήλωσε ότι «η εξαγορά αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας, η οποία περιλαμβάνει: τη συγκέντρωση όλων των υφιστάμενων Εμπορικών Κέντρων, καθώς και των νέων, υπό ανάπτυξη Εμπορικών Κέντρων στο Ελληνικό, κάτω από ένα διακριτό και ανεξάρτητο λειτουργικά όχημα και

– την περαιτέρω ενδυνάμωση της ηγετικής θέσης της Εταιρείας στο κλάδο των εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα, με την πιθανή εξαγορά και άλλων ποιοτικών εμπορικών ακινήτων, εφόσον παρουσιαστούν οι κατάλληλες ευκαιρίες.»

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.