Διεθνή

Έρευνα – Πόλεμος στην Ουκρανία: “Όχι” σε παραχώρηση εδαφών λέει το 82% των Ουκρανών

Έρευνα –  Πόλεμος στην Ουκρανία: “Όχι” σε παραχώρηση εδαφών λέει το 82% των Ουκρανών
Αντίθετο σε οποιαδήποτε παραχώρηση γης είναι το 77% των Ουκρανών που ζουν σε ρωσικά κατεχόμενα εδάφη

Το 82% των Ουκρανών πιστεύουν ότι η χώρα δεν πρέπει να υπογράψει καμία παραχώρηση εδαφών της ως μέρος μίας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Στη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου μεταξύ 13 και 18 Μαΐου και δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, το 82% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν υποστηρίζει εδαφικές παραχωρήσεις, ακόμη κι αν αυτό παρέτεινε τον πόλεμο και αύξανε την απειλή για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Το 10% των 2.000 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα θεώρησαν αποδεκτό για την Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη για να επιτευχθεί ειρήνη, ενώ το 8% ήταν αναποφάσιστοι. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 77% των Ουκρανών που ζουν σε ρωσικά κατεχόμενα εδάφη αντιτάχθηκαν σε οποιαδήποτε παραχώρηση γης.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις στη Ρωσία και έχει δηλώσει ότι δεν επιδιώκει επί του παρόντος κατάπαυση του πυρός παρά τις εκκλήσεις των Ευρωπαίων ηγετών, συμπεριλαμβανομένου του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς και του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.

Σε συνέντευξή του στο Reuters το Σάββατο, ο Ουκρανός διαπραγματευτής Ποντόλιακ είπε ότι οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός επί του παρόντος απλώς θα καθυστερούσε τις περαιτέρω μάχες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments