Διεθνή

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Σε λειτουργία νέοι τερματικοί σταθμοί LNG σε Ελλάδα, Κύπρο και Πολωνία

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Σε λειτουργία νέοι τερματικοί σταθμοί LNG σε Ελλάδα, Κύπρο και Πολωνία

Πηγή Φωτογραφίας: The National Herald

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: "Η Ευρώπη συνάπτει νέες συμφωνίες με αξιόπιστους προμηθευτές σε όλον τον κόσμο. Πρέπει να απομακρυνθούμε από τα ορυκτά καύσιμα", επεσήμανε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

“Η Ευρώπη συνάπτει νέες συμφωνίες με αξιόπιστους προμηθευτές σε όλον τον κόσμο. Πρέπει να απομακρυνθούμε από τα ορυκτά καύσιμα”, επεσήμανε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, στην ομιλία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρθηκε και στην Ελλάδα μιλώντας για τους νέους τερματικούς σταθμούς LNG. Παράλληλα, σημείωσε ότι «η Ρωσία εργαλειοποιεί τα ενεργειακά αποθέματά της, αλλά λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και όσον αφορά στα αποθέματα τροφίμων.

Ειδικότερα, τόνισε ότι «η κλιματική κρίση δεν μπορεί να περιμένει. Τώρα, όμως, είναι προφανείς και οι γεωπολιτικοί λόγοι. Πρέπει να απομακρυνθούμε από τα ορυκτά καύσιμα». «Το ίδιο ισχύει και για τη διαφοροποίηση του εφοδιασμού μας με φυσικό αέριο, έναν άλλο πυλώνα της REPowerEU.

Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, η Ευρώπη συνάπτει νέες συμφωνίες με αξιόπιστους προμηθευτές σε όλον τον κόσμο. Τον Μάρτιο συμφώνησα με τον Πρόεδρο Μπάιντεν να αυξήσουμε σημαντικά τις παραδόσεις LNG από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη. Περισσότερο LNG και φυσικό αέριο μέσω αγωγών θα προέλθει επίσης από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Σύντομα θα τεθούν σε λειτουργία νέοι τερματικοί σταθμοί LNG σε Ελλάδα, Κύπρο και Πολωνία, όπως και νέες διασυνδέσεις», συμπλήρωσε η πρόεδρος της Κομισιόν. Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία του υδρογόνου.

“Η Ρωσία εργαλειοποιεί τα ενεργειακά αποθέματα”

«Είμαστε μάρτυρες στο ότι η Ρωσία εργαλειοποιεί τα ενεργειακά αποθέματά της. Και αυτό έχει παγκόσμιο αντίκτυπο. Δυστυχώς, βλέπουμε το ίδιο μοτίβο να εμφανίζεται και στην επισιτιστική ασφάλεια», επεσήμανε η ίδια.

Όπως ανέφερε η κ. φον ντερ Λάιεν, τα χωράφια με σιτηρά στην Ουκρανία έχουν καεί και «στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Ουκρανία ο στρατός του Κρεμλίνου κατάσχει αποθέματα σιτηρών και μηχανήματα».

Ανακοινώθηκε το έκτο πακέτο των κυρώσεων

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει κυρώσεις κατά υψηλόβαθμων Ρώσων στρατιωτικών που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, κυρώσεις κατά μεγάλων ρωσικών τραπεζών όπως την έξοδο από το σύστημα SWIFT της Sberbank.

Ακόμη, περιλαμβάνει την απαγόρευση εκπομπής σε τρεις μεγάλους κρατικούς ρωσικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς σε οποιαδήποτε μορφή (διαδικτυο, εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα κλπ) και σταδιακή κατάργηση της εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments