Διεθνή

Ζελένσκι: Πρόθυμος να συναντήσει τον Πούτιν για να μπει ένα τέλος στον πόλεμο

Ζελένσκι: Πρόθυμος να συναντήσει τον Πούτιν για να μπει ένα τέλος στον πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: Global Times

Ζελένσκι: Πρόθυμος να συναντήσει τον Βλάντιμιρ Πούτιν, προκειμένου να μπει ένα τέλος στον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία εμφανίστηκε ο Ουκρανός πρόεδρος

Πρόθυμος να συναντήσει τον Βλάντιμιρ Πούτιν, προκειμένου να μπει ένα τέλος στον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία εμφανίστηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος όμως επεσήμανε πως θα είναι και το μοναδικό θέμα που θα συζητήσουν.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, συμμετείχε διαδικτυακά σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός και σημείωσε πως ο σχεδιασμός συνομιλιών με τη Μόσχα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος, επικαλούμενος τα εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε ο ρωσικός στρατός στη διάρκεια αυτού του πολέμου.

Υπογράμμισε επίσης ότι οποιαδήποτε απόπειρα ανάκτησης δια της βίας της χερσονήσου της Κριμαίας, που η Ρωσία προσάρτησε το 2014, θα προκαλούσε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα.

Ζελένσκι: “Οι κυρώσεις πρέπει να είναι οι μέγιστες, προκειμένου η Ρωσία να ξέρει τις άμεσες επιπτώσεις”

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από το Νταβός περισσότερα όπλα και τις «μέγιστες» κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, με πλήρη παύση των εμπορίου με τη Ρωσία, που εισέβαλε στη χώρα του πριν από τρεις μήνες.

«Οι κυρώσεις….πρέπει να είναι οι μέγιστες, προκειμένου η Ρωσία και κάθε πιθανός επιτιθέμενος που θέλει να διεξαγάγει έναν ωμό πόλεμο σε βάρος του γείτονά του να γνωρίζει ξεκάθαρα τις άμεσες επιπτώσεις των ενεργειών του», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης στην ετήσια σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

«Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα εμπόριο με τη Ρωσία», σημείωσε ο ίδιος, ζητώντας μεταξύ άλλων «εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο» και μέτρα σε βάρος «όλων των ρωσικών τραπεζών, χωρίς εξαίρεση» καθώς και να «δημιουργηθεί ένα προηγούμενο για την πλήρη απόσυρση όλων των ξένων εταιριών από τη ρωσική αγορά».

Ο Ζελένσκι ζήτησε επίσης επιπλέον όπλα για τη χώρα του, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι η στήριξη της διεθνούς κοινότητας δεν είναι πάντα αρκετά γρήγορη.

«Εάν είχαμε λάβει το 100% των αναγκών μας τον Φεβρουάριο, το αποτέλεσμα θα ήταν δεκάδες χιλιάδες ζωές που θα είχαν σωθεί. Γι’ αυτό τον λόγο η Ουκρανία έχει ανάγκη από όλα τα όπλα που ζητάμε, όχι μόνο αυτά που παρέχονται. Γι’ αυτό τον λόγο η Ουκρανία έχει ανάγκη χρηματοδότησης», δήλωσε.

Η Ουκρανία έχει ισχυρή αντιπροσωπία φέτος στη σύνοδο του WEF στο Νταβός, όπου αρκετοί Ουκρανοί πολιτικοί βρίσκονται εκεί με φυσική παρουσία. Ο ιδρυτής του WEF Κλάους Σβαμπ χαιρέτισε μια «ιδιαίτερα ισχυρή αντιπροσωπία Ουκρανών μεταξύ ημών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments