Ελλάδα

Ηπατίτιδα: Δύο νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ελλάδα

Ηπατίτιδα: Δύο νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ηπατίτιδα: Σήμερα [25/5] ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν δύο κρούσματα, τα οποία όμως είναι καλά στην υγεία τους

Η οξεία ηπατίτιδα είναι εδώ και “χτυπάει” τα μικρά παιδιά. Μάλιστα σήμερα [25/5] ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν δύο κρούσματα, τα οποία όμως είναι καλά στην υγεία τους.

Το πρώτο αφορά ένα παιδί 5 ετών που παρουσίασε κοιλιακό άλγος χωρίς άλλα συνοδά συμπτώματα και από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκαν αυξημένες τρανσαμινάσες >500 IU/ml, χωρίς να τεκμηριώνεται λοίμωξη ή άλλη αιτία που να δικαιολογεί την αύξηση αυτή.

Το άλλο παιδί, ηλικίας 2 ετών, παρουσιάζει από διμήνου βαθμιαία αύξηση των τρανσαμινασών, η οποία διαπιστώθηκε μετά από εργαστηριακό έλεγχο, χωρίς να συνυπάρχει συμπτωματολογία.

Το πρώτο παιδί νοσηλεύτηκε, βελτιώθηκε και εξήλθε σε άριστη κατάσταση. Το δεύτερο εισήχθη στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε ευρύ διαγνωστικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της αύξησης των ηπατικών ενζύμων. Ο έλεγχος απέβη αρνητικός και σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του, το παιδί παρέμεινε σε άριστη κατάσταση.

Ο συνολικός αριθμός παγκοσμίως είναι 614 περιστατικά, εκ των οποίων 176 έχουν δηλωθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο και 125 από 14 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments