Πολιτική

Πλεύρης για ευλογιά των πιθήκων: Με μαθηματική ακρίβεια θα υπάρξει κρούσμα στην Ελλάδα

Πλεύρης για ευλογιά των πιθήκων: Με μαθηματική ακρίβεια θα υπάρξει κρούσμα στην Ελλάδα
Πλεύρης για ευλογιά των πιθήκων: Στην ευλογιά των πιθήκων αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Στην ευλογιά των πιθήκων αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Η μεταδοτικότητα μέχρι στιγμής με τα δεδομένα που έχουμε είναι μια μεταδοτικότητα σχετικά χαμηλή, γιατί κατά βάση θέλει σωματική επαφή και μεταφέρεται και με τα σταγονίδια μόνο όταν πια έχει εκδηλωθεί. Δηλαδή κατά βάση όταν ο άλλος βλέπει ότι έχει τρομακτικά συμπτώματα. Δεν τίθεται θέμα μαζικού εμβολιασμού, χθες δεν τέθηκε τέτοιο θέμα ούτε σε σύσκεψη που έγινε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

«Η χώρα μας θα παραγγείλει μια παρτίδα εμβολίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα εμβόλια θα αφορούν άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα, γιατί τότε αν εμβολιαστείς, μπορείς να το αντιμετωπίσεις πιο εύκολα. Είναι πολύ κοντά και στην προληπτική αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων, εάν εκτεθείς», σημείωσε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον Ant1.

«Με μαθηματική ακρίβεια θα υπάρξει κρούσμα στην Ελλάδα, θα βρεθεί περιστατικό και στην χώρα μας, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχήσει» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Για τον προσωπικό γιατρό

Αναφερόμενος στον θεσμό του «Προσωπικού Γιατρού», ο Υπουργός Υγείας είπε πως «δεν θέλουμε έναν γιατρό για συνταγογράφηση. Σήμερα σε μεγάλο βαθμό οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, εξυπηρετούν αυτήν την ανάγκη, για συνταγογράφηση. Εμείς θέλουμε αρχικώς ο προσωπικός γιατρός να έχει πλήρεις φακέλους για κάθε πολίτη και να τον παρακολουθεί».

«Θα είναι υποχρεωμένος ο γιατρός να τον βλέπει τον πολίτη σε τακτικές και έκτακτες επισκέψεις στο ιατρείο του. Για κατ΄ οίκον επίσκεψη του γιατρού, θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένοι λόγοι για κατηγορίες πολιτών που δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments