Πολιτισμός

Gucci: Ο μάγος της μόδας, Alessandro Michele σχεδίασε την ωραιότεη κολεξιόν

Gucci: Ο μάγος της μόδας, Alessandro Michele σχεδίασε την ωραιότεη κολεξιόν

Πηγή Φωτογραφίας: Fashionista

Gucci: Το παραμυθικό στοιχείο, ο κόσμος των αστεριών, ο μυσταγωγικός χαρακτήρας των τελετών του 13ου αιώνα ήταν όλα εκεί, στο οκταγωνικό Castel del Monte

Ο μάγος της μόδας, ο ένας και μοναδικός Alessandro Michele, το μυαλό που κρύβεται πίσω από όλες τις εκκεντρικές και εντυπωσιακές συλλογές που φέρουν την υπογραφή του ιταλικού ονόματος Gucci, δημιούργησε τη δική του κοσμογονία και προσέφερε στους καλεσμένους του ένα show που θα τους μείνει σίγουρα αλησμόνητο στην Απουλία της Ιταλίας για τη νέα Resort 2023 Gucci συλλογή.

View this post on Instagram

A post shared by @gucci

Το παραμυθικό στοιχείο, ο κόσμος των αστεριών, ο μυσταγωγικός χαρακτήρας των τελετών του 13ου αιώνα ήταν όλα εκεί, στο οκταγωνικό Castel del Monte, ένα επιβλητικό κάστρο στην επαρχία του Μπάρι, το οποίο χτίστηκε από τον Φειδερίκο Β’ (1240). Όπως πάντα, η προσοχή δόθηκε στη λεπτομέρεια. Κάθε στοιχείο έπαιζε έναν ξεχωριστό ρόλο. Η μουσική, ο φωτισμός, η αύρα του επιβλητικού σκηνικού, όλα συνέβαλαν στην εκδίπλωση του νέου αφηγήματος του Alessandro Michele. Το αφηγηματικό περιεχόμενο μάς ταξίδεψε σε έναν κόσμο όπου βασιλεύουν σύγχρονες πριγκίπισσες δίπλα σε αέρινες νεράιδες και 70s μούσες, σ’ ένα ταξίδι στον χρόνο που διαπλέκει γλώσσες, αιώνες, κουλτούρες και τόπους.

Από που που προήλθε η έμπνευση

Η έμπνευση βρέθηκε στον πνευματικό κόσμο του Walter Benjamin, ενός Εβραίου μαρξιστή και κριτικού της λογοτεχνίας, δοκιμιογράφου, μεταφραστή και φιλοσόφου, ο οποίος αυτοκτόνησε στα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τους Ναζιστές, όταν έμαθε ότι η πολύτιμη βιβλιοθήκη του είχε πέσει στα χέρια τους. «Αν υπάρχει ένας φιλόσοφος ο οποίος ήταν ικανός να συνδέει ιδέες και πράγματα τόσο μακρινά στον χρόνο και το σύμπαν, μετατρέποντας τα σε δημιουργικές εκρήξεις, αυτός ήταν ο Walter Benjamin. Σε αυτόν τον άντρα, ο οποίος δεν μπορούσε να επιβιώσει δίχως τις ρήσεις και τις παραθέσεις του, αφιερώνω όλη μου την ευγνωμοσύνη», δήλωσε ο Michele.

View this post on Instagram

A post shared by @gucci

Glam εμφανίσεις, statement κοσμήματα, space age γυαλιά με χρωματιστούς φακούς, ημιδιαφανή υφάσματα, ανοιχτά ντεκολτέ και δετές μπότες που έφταναν ψηλά μέχρι τον μηρό συνδυάστηκαν για να δημιουργήσουν μία συλλογή που παντρεύει με μαεστρία το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Τα opera χρωματιστα σατέν και latex γάντια μαζί με τα μεγάλα καπέλα και τις έντονες χρωματικές αντιθέσεις δημιούργησαν σιλουέτες που θα φορούσε μία αριστοκράτισσα, μία μεσαιωνική πριγκίπισσα, μία σταρ του σινεμά ή μία σύγχρονη γυναίκα που ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον κόσμο του φανταστικού.

View this post on Instagram

A post shared by @gucci

Κορσέδες, λευκοί γιακάδες σαν αυτούς που φορούσαν οι αυτοκράτειρες του παρελθόντος και σειρές από μαργαριτάρια που κοσμούσαν τους λαιμούς των μοντέλων συνδυάστηκαν με βελούδινες τουαλέτες με cut-out στην περιοχή της κοιλιάς, ημιδιαφανείς χρωματιστές τουαλέτες – μία ενδυμασία που θα ταίριαζε σε μία διαγαλαξιακή πριγκίπισσα – και 70s μάξι εμπριμέ σιλουέτες.

View this post on Instagram

A post shared by @gucci

Και επειδή καμία παρουσίαση της Gucci δε θεωρείται ολοκληρωμένη δίχως ένα λαμπερό front row, γνωστοί φίλοι και πρεσβευτές του οίκου έδωσαν το παρών και απόλαυσαν από κοντά τη μυσταγωγική τελετή με την υπογραφή του ευφυούς Alessandro Michele. Ήταν όλοι εκεί, από τους Måneskin, οι οποίοι τραγούδησαν μετά το πέρας του σόου, μέχρι την Dakota Johnson, την Elle Fanning και την Lana Del Rey.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments