Ελλάδα

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένα δύο άτομα – Δεκάδες απεγκλωβισμοί

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένα δύο άτομα – Δεκάδες απεγκλωβισμοί

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν συνολικά 44 ανθρώπους, 9 βρίσκονται στο νοσοκομείο - 76 παιδιά απομακρύνθηκαν εγκαίρως από γειτονικό φροντιστήριο

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου δύο από τους τραυματίες της φωτιάς που ξέσπασε σε εγκαταλειμμένο κτίριο δίπλα από αυτό που στεγάζονται τα δύο Επιμελητήρια, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό, επί της Αριστοτέλους και της οδού Εγνατίας.

Η πυροσβεστική προχώρησε σε συνολικά 44 απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ αναστάτωση προκλήθηκε και σε φροντιστήριο επί της οδού Εγνατίας 76 όπου παιδιά χρειάστηκε να απομακρυνθούν άμεσα από το κτήριο.

Αμέσως μετά την επιχείρηση κατάσβεσης, ο Υποστράτηγος και Συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μάριος Αποστολίδης, δήλωσε «Απεγκλωβίσαμε 44 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά που ήταν στο διπλανό φροντιστήριο αναφέρει το grtimes.gr.

Ανέφερε επίσης πως «είχαμε πληροφορίες ότι πρόκειται για εγκλωβισμένα άτομα και ειδοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα με 40 άνδρες ανάμεσά τους δύο ειδικά οχήματα, για να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε, αν έπρεπε, άτομα από τα μπαλκόνια». Όπως ακόμη είπε: «Περιβάλαμε από τρεις πλευρές το κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά η οποία τελικά δεν ήταν στο κτίριο γραφείων ήταν στο διπλανό το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο και με σκουπίδια μέσα. Από εκεί μάλλον ξεκίνησε η πυρκαγιά και δημιουργήθηκε μεγάλο θερμικό φορτίο, για αυτό υπήρχε και ο έντονος καπνός που φαινόταν από μακριά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτίριο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments