Διεθνή

Ενώ όλα αλλάζουν, γιατί δεν αλλάζουν οι σχέσεις των ζευγαριών

Ενώ όλα αλλάζουν, γιατί δεν αλλάζουν οι σχέσεις των ζευγαριών

Πηγή Φωτογραφίας: UCKG HelpCentre- FirstCry Parenting- Unsplash

Σε έναν κόσμο όπου οι σχέσεις ποικίλλουν ολοένα και περισσότερο, κάποιοι αποφασίζουν να γράψουν τους δικούς τους κανόνες.

Όπως πολλά ζευγάρια, η Viva και ο σύζυγός της John πέρασαν αρκετό χρόνο μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Viva, η οποία είναι 40 ετών και κατάγεται από τις Φιλιππίνες, αλλά ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, λαχταρούσε να περάσει χρόνο με την οικογένειά της όταν υπήρχε η πανδημία, ενώ ο John είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις στο σπίτι.

Αλλά ο Γιάννης είχε μια πρόταση

Αντί να συμβιβαστεί κάποιος από τους δύο για το πώς ήθελαν να περάσουν τον χρόνο τους στο lockdown, γιατί να μην τον ξοδέψουν χωριστά; Το ζευγάρι σκέφτηκε ότι μια ανάσα στη σχέση τους θα μπορούσε να τους κάνει καλό.

Στην αρχή, η Viva ήταν αβέβαιη. Δεν είχαν χωρίσει με τον Τζον από τότε που παντρεύτηκαν επτά χρόνια νωρίτερα. Αλλά τελικά πείστηκε – και δεν κοίταξε πίσω. Το ζευγάρι είναι τώρα τρεις μήνες σε έναν προγραμματισμένο χωρισμό, τον οποίο η Viva πέρασε στη Μανίλα με την οικογένεια. Ο Τζον μπόρεσε να επισκεφτεί την οικογένειά του στην Ιρλανδία, να κάνει επαγγελματικά ταξίδια και σχεδιάζει διακοπές στη Δανία.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι η επιλογή να περάσουν τόσο πολύ χρόνο χωριστά θα ήταν το θάνατο μιας σχέσης, αλλά η Viva και ο John ανακάλυψαν ότι έχει αναζωογονήσει τον γάμο τους. «Διατηρούμε επαφή καθημερινά, μέσω WhatsApp, Facebook και email», λέει η Viva. «Είναι σαν να ζούμε τα πρώτα ραντεβού μας από την αρχή».

Η Viva δεν είναι η μόνη που ψάχνει διέξοδο από το γάμο της, τουλάχιστον προσωρινά. Μερικοί σύμβουλοι και θεραπευτές σχέσεων αναφέρουν ότι συναντούν ζευγάρια που δεν βλέπουν την επιθυμία να δοκιμάσουν μια νέα ζωή χωρίς τον σύντροφό τους ως σημάδι ότι μια σχέση έχει τελειώσει. Αντίθετα, κάποιοι επιλέγουν να ακολουθήσουν μια λεγόμενη σχέση «χρόνου χάσματος», για να τους δώσουν τον χώρο να εξερευνήσουν διαφορετικά ενδιαφέροντα, ταξιδιωτικές εμπειρίες και νέους συντρόφους.

Young Black Couple Elope in Wales UK

Οι μακροχρόνιες σχέσεις έρχονται αναπόφευκτα με έναν ορισμένο αριθμό περιορισμών. Μπορεί να σημαίνει ότι δεσμεύεστε να μείνετε σε μια συγκεκριμένη πόλη, συμβιβάζεστε με κάποιες από τις επιθυμίες και τις φιλοδοξίες σας αλλά και ότι είστε μονογαμικοί.Ωστόσο, αυτό δεν χρειάζεται να ισχύει. Σε έναν κόσμο όπου οι σχέσεις ποικίλλουν ολοένα και περισσότερο, κάποιοι αποφασίζουν να γράψουν τους δικούς τους κανόνες.

«Ο γάμος δεν είναι να αφήσεις πράγματα για τα οποία νιώθεις πάθος, αλλά να βρεις κάποιον που μπορεί να σε υποστηρίξει – για να κυνηγήσετε μαζί αυτά τα πάθη»

Η έρευνα δείχνει ότι ο ατομικισμός – που ορίζεται ως η ανεξαρτησία είναι παγκοσμίως σε άνοδο τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1960. Οι άνθρωποι που είναι ατομικιστές τείνουν να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στις φιλίες σε σύγκριση με την οικογένεια και πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα στην αυτοέκφραση. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να κάνουν την ιδέα να κάνετε ένα διάλειμμα από μια σχέση για να εστιάσετε σε προσωπικούς στόχους, φιλοδοξίες ή σε ενδιαφέροντα πιο ελκυστική. Σημαίνει ότι οι παραδοσιακές κατασκευές μακροχρόνιων σχέσεων ή γάμων ως τόποι συμβιβασμού και αυτοθυσίας μπορεί να γίνονται λιγότερο ελκυστικές για μερικούς ανθρώπους.

Υπάρχει επίσης το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι προσεγγίζουν ολοένα και περισσότερο τις σχέσεις με μεγαλύτερη ευελιξία καθώς και με έναν πολύ ευρύτερο ορισμό του πώς μοιάζει ένας επιτυχημένος γάμος ή συνεργασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments