Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Λάρισα 87-77: Δυσκολεύτηκε μεν, έκανε το 1-0 δε

Παναθηναϊκός – Λάρισα 87-77: Δυσκολεύτηκε μεν, έκανε το 1-0 δε

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Παναθηναϊκός - Λάρισα: Οι "πράσινοι" τα... χρειάστηκαν απέναντι στη Λάρισα, αλλά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 87-77 και να κάνουν το 1-0 στην ημιτελική σειρά

Μπορεί η Λάρισα να έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό, αλλά οι “πράσινοι” είχαν τους παίκτες-προσωπικότητες που έκαναν αυτό που έπρεπε. Το Τριφύλλι πήρε τη νίκη και έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά των τελικών της Basket League και φάνηκε από νωρίς ότι τα παιχνίδι θα είναι αμφίρροπα.

Οι Νεμάνια Νέντοβιτς και Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν οι κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό, καθώς σημείωσαν από 20 και 18 πόντους. Από τους Θεσσαλούς ο Στέφαν Μούντι ήταν ο μόνιμος “πονοκέφαλος” με 29 πόντους (7/11 τρίποντα) και μαζί με τους Τσαϊρέλη και Κρούμπαλι (14π. έκαστος) κράτησαν την ομάδα τους σε αρκετά ανταγωνιστικό επίπεδο.

Το ματς

Με τους Μέικον, Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Ουάιτ και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τη Λάρισα και στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες να παίζουν πολύ σφιχτά, και ήταν ενδεικτικό και από το σκορ (6-5) στο 4’.

Στην έναρξη του αγώνα ξεχώρισε ο Στέφαν Μούντι, ο οποίος με 3 τρίποντα, σχεδόν από το κέντρο, όχι μόνο κρατούσε τους Θεσσαλούς στο παιχνίδι, αλλά είχε και την ομάδα του μπροστά (12-13). Το ματς ήταν αμφίρροπο, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν βάλει δύσκολα στο Τριφύλλι, δείχνοντας πως δε θα ήταν εύκολο παιχνίδι.

Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη Λάρισα να κάνει τον απόλυτο αιφνιδιασμό και να προηγείται με το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου με 20-25 με buzzer beater τρίποντο του Κασελάκη, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά νευρικός και με πολλές κακές επιλογές.

Βρήκε ρυθμό από τα τρίποντα

Με πέντε σερί πόντους του Σίβα οι “πράσινοι” μείωσαν στο καλάθι (25-27), με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, αλλά ήταν κάτι παραπάνω από φανερό πως υπήρχε θέμα στο ριμπάουντ. Τα δύο σερί τρίποντα του Νέντοβιτς έδωσε το προβάδισμα στον Εξάστερο (31-27) στο 13’, με το επιμέρους σκορ να είναι 14-2.

Ο Σέρβος γκαρντ είχε πάρει… φωτιά, καθώς είχε φτάσει στους 12 πόντους και με την παρουσία του, άλλαξε άρδην την εικόνα των γηπεδούχων. Όμως ο Μούντι έδειξε για μία ακόμη φορά την κλάση του και με 5 σερί πόντους, η Λάρισα μείωσε σε 36-32 στο 16’ και αυτό “αφύπνισε” τους παίκτες του Βόβορα.

Με ένα σερί 6-2 το Τριφύλλι ήταν στο +8 (42-34) στο 18’ και με τον Παπαπέτρου να αναλαμβάνει δράση (14π) έφτασε το σκορ σε διψήφια επίπεδα (47-37) και έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να κάνει ολοκληρωτικό ντεμαράζ και πήγε στα αποδυτήρια με +10.

Ηχηρή επιστροφή της Λάρισας

Το Τριφύλλι κρατούσε τη διψήφια διαφορά που είχε “χτίσει” μετά κόπων και βασάνων (55-45) στο 23′, αλλά η Λάρισα πάντα έβρισκε τον τρόπο για να “απαντήσει”. Έτσι με δύο σερί τρίποντα οι Θεσσαλοί μείωσαν σε 57-51 στα μισά του τρίτου δεκάλεπτου και σε συνδυασμό με την ανεμική άμυνα του Παναθηναϊκού επέτρεψε στους φιλοξενουμένους να μπουν ξανά στο ματς.

Έχοντας ένα επιμέρους 10-24, οι παίκτες του Τακιανού έβλεπαν στα… ίσα τους “πράσινους”, μιας και άφηναν πολλά κενά σε διεκδικήσεις (19-24 τα ριμπάουντ) και επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν νέες επιθέσεις. Ο Μούντι έκανε ότι ήθελε στην πράσινη άμυνα με 26 πόντους έφερε τη διαφορά σε απόσταση αναπνοής (61-60) στο 27′.

Όμως εκεί μπήκε μπροστάρης ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος με 6 σερί πόντους “ξεκόλλησε” τον Παναθηναϊκό (67-60) και με ένα μεγάλο τρίποντο του Μέικον, έφερε τους “πράσινους” ξανά σε διψήφια επίπεδα και έκλεισε το δεκάλεπτο με το σκορ στο 70-62, καθώς ο Τσαϊρέλης ξέφυγε από την άμυνα των γηπεδούχων και σκόραρε στο 1” πριν το τέλος.

Άντεξε παρά την πίεση

Με την έναρξη της 4ης και τελευταίας περιόδου ο Παναθηναϊκός καλούνταν να διατηρήσει το μικρό “μαξιλαράκι” που είχε… χτίσει, αλλιώς θα έμπαινε σε περιπέτειες. Η Λάρισα ήταν κακός μπελάς, μιας και κατάφερνε να είναι συνεχώς κοντά στο σκορ. Στο 33′ το σκορ ήταν 76-67, με τα φάουλ να είναι συνεχόμενα, δείχνοντας έτσι την αυταπάρνηση των δύο ομάδων.

Το ματς παρέμενε αρκετά δυνατό και με το χρόνο στο 35′ ο τεχνικός των “πρασίνων” άλλαξε τα 3/5 της πεντάδας, βάζοντας παίκτες με σκορ. Στο 37′ οι βολές των Παπαγιάννη και Νέντοβιτς έκαναν το 81-70 και αυτό που έπρεπε να κάνει ο Παναθηναϊκός ήταν να διαχειριστεί την διαφορά. Όμως αυτό δεν έγινε και η Λάρισα κατάφερε να φέρει ξανά το σκορ σε μονοψήφια νούμερα.

Όμως Νέντοβιτς και Ουάιτ σημείωσαν δύο κρίσιμα καλάθια που ουσιαστικά “κλείδωσαν” το ματς και έτσι το Τριφύλλι πήρε μια δύσκολη νίκη με 87-77 και έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 49-39, 70-62, 87-77

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments