Οικονομία

ΕΣΠΑ: Τέλος Ιουνίου η έγκριση από την ΕΕ για το επιχειρησιακό πρόγραμμα

ΕΣΠΑ: Τέλος Ιουνίου η έγκριση από την ΕΕ για το επιχειρησιακό πρόγραμμα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi, Αρχείου

ΕΣΠΑ: Στα μέσα του Ιουνίου αναμένεται να πάρει έγκριση το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του νέου ΕΣΠΑ από την ευρωπαϊκή επιτροπή

Στα μέσα του Ιουνίου αναμένεται να πάρει έγκριση το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του νέου ΕΣΠΑ από την ευρωπαϊκή επιτροπή, το οποίο αφορά κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ενώ υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα εγκρίνεται πρώτο ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αμέσως μετά αναμένεται να ξεκινήσουν εμβληματικές δράσεις» προσθέτει ο ίδιος.

Επίσης αναφέρει: «Οι στόχοι που θέτει το επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα” είναι οι ελληνικές ΜΜΕ να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, μέσα από ψηφιακές και πράσινες επενδύσεις. Ήδη στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είμαστε έτοιμοι για την πρώτη δράση που θα αφορά την ψηφιακή μετάβαση αλλά και για τη δράση που αφορά την αντικατάσταση ενεργοβόρων επαγγελματικών ψυγείων».

Στην Καλαμάτα θα γίνει η ανακοίνωση του προγράμματος

Από την Καλαμάτα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το νέο ΕΣΠΑ στις 16 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στην εκδήλωση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) «Future of Retail 2022. Καινοτομία και Ηλεκτρονικό Εμπόριο».

Ο υπουργός σημείωσε ότι με τα νέα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθούν δράσεις για την ψηφιακή και την πράσινη οικονομία, οι οποίες θα μπορούν να αξιοποιηθούν και από το εμπόριο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Το πρώτο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει θα αφορά στην αντικατάσταση των ενεργοβόρων συσκευών, ύψους 150 εκατ0μμύρια ευρώ, το οποίο θα επεκταθεί και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μετά από τη δράση που θα αφορά στα φυσικά πρόσωπα. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τα πρώτα προγράμματα θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι και οι εκταμιεύσεις στις αρχές του νέου χρόνου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments