Πολιτισμός

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ξεκινάει με έργα των Μπαχ και των προαγγέλων του Συτς και Σάιν

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ξεκινάει με έργα των Μπαχ και των προαγγέλων του Συτς και Σάιν

Πηγή Φωτογραφίας: clickatlife

Στις 24/6 η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με τον εξαίρετο Σουηδό βιολονίστα Daniel Lozakovich

Το πρόγραμμα της κλασικής μουσικής του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ξεκινάει με έργα των Μπαχ και των προαγγέλων του Συτς και Σάιν.

Ο σερ John Eliot Gardiner, πολυβραβευμένος αρχιμουσικός, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Χορωδίας Μοντεβέρντι και των Άγγλων Σολίστ Μπαρόκ, ο οποίος θεωρείται πρωτοπόρος στην αναβίωση της πρώιμης μουσικής και στην ιστορικά τεκμηριωμένη απόδοσή της, θα διευθύνει τη χορωδία και την ορχήστρα σε κορυφαία έργα που αντλούν την έμπνευσή τους από το βίωμα του πένθους και την καθαρτική του δύναμη.

Στις 21/6, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου, θα συμμετάσχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής με δύο από τα πλέον αγαπημένα και μελωδικά συμφωνικά έργα, την 8η Συμφωνία του Αντονίν Ντβόρζακ και το Κονσέρτο για βιολί του Γιοχάνες Μπραμς. Σολίστ στο βιολί ένας εξαιρετικός προσκεκλημένος, ο επί δέκα χρόνια προεξάρχων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου Guy Braunstein.

Στις 24/6 η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με τον εξαίρετο Σουηδό βιολονίστα Daniel Lozakovich

Ο νεαρός, μόλις 20 ετών βιρτουόζος, που τοποθετείται δίπλα σε μυθικές μορφές του παρελθόντος, όπως ο Christian Ferras και ο Jascha Heifetz, θα ερμηνεύσει στο ρωμαϊκό ωδείο το αριστουργηματικό Κοντσέρτο για βιολί του Τσαϊκόφσκι. Το πρόγραμμα ξεκινά με το Λυρικό Ιντερμέτζο του Έλληνα συνθέτη Γεώργιου Αξιώτη και ολοκληρώνεται με την ατμοσφαιρική συμφωνική σουίτα «Σεχραζάτ» του Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ, που είναι βασισμένη στη διάσημη συλλογή παραμυθιών Χίλιες και μία νύχτες. Την ΚΟΘ διευθύνει η καλλιτεχνική της διευθύντρια Ζωή Τσόκανου.

Δύο μέρες αργότερα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, παρουσιάζει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σκάλας του Μιλάνου υπό τον περίφημο αρχιμουσικό Myung-Whun Chung. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εισαγωγή της όπερας του Ροσσίνι «Μια Ιταλίδα στο Αλγέρι», τη Δεύτερη συμφωνία του Μπετόβεν και την Ενάτη συμφωνία («Του νέου κόσμου») του Ντβόρζακ.

Ο Ιούλιος ξεκινάει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ένα από τα σημαντικότερα συμφωνικά έργα του επιφανούς εκπροσώπου της ελληνικής εθνικής σχολής Αντίοχου Ευαγγελάτου. Στη συνέχεια, ο θρυλικός τσελίστας Mischa Maisky ερμηνεύει το επικών διαστάσεων Κοντσέρτο του Τσέχου ρομαντικού Αντονίν Ντβόρζακ. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας ο ταχύτατα ανερχόμενος Γάλλος μαέστρος Lionel Bringuier διευθύνει την επική και διαχρονικά δημοφιλή 2η Συμφωνία του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, κορωνίδα του συμφωνικού του έργου.

Οι βραδιές κλασικής μουσικής στο Ηρώδειο ολοκληρώνονται με την εμφάνιση του Λεωνίδα Καβάκου. Ο κορυφαίος, παγκοσμίου φήμης Έλληνας βιολονίστας, μετά τη μαγική περσινή βραδιά στην Επίδαυρο, έρχεται στο ρωμαϊκό ωδείο για να παρουσιάσει κοντσέρτα για βιολί του Μπαχ με ένα μικρό σχήμα από έξι εκλεκτούς Έλληνες μουσικούς (δύο βιολιά, μία βιόλα, ένα τσέλο, ένα κοντραμπάσο, ένα τσέμπαλο).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments