Διεθνή

Ρωσία: Η αποφυγή της χρεοκοπίας φέρνει την πληρωμή ευρωομολόγων σε ρούβλια

Ρωσία: Η αποφυγή της χρεοκοπίας φέρνει την πληρωμή ευρωομολόγων σε ρούβλια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ρωσία: Ο πόλεμος στη Ρωσία και σε συνδυασμό με το εμπάργκο στο πετρέλαιο, έχει φέρει την οικονομία της χώρας σε κάκιστη κατάσταση και ψάχνει τον τρόπο για να αποφύγει τη χρεοκοπία

Ο πόλεμος στη Ρωσία και σε συνδυασμό με το εμπάργκο στο πετρέλαιο, έχει φέρει την οικονομία της χώρας σε κάκιστη κατάσταση και ψάχνει τον τρόπο για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Μία λύση είναι η πληρωμή των ευρωομολόγων με ρούβλια, όπως ακριβώς γίνεται με το φυσικό αέριο, τα οποία θα μπορούν να μετατραπούν σε άλλο νόμισμα.

«Η εμπειρία των πληρωμών για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια έχει αποδειχθεί επωφελής τόσο για τους πωλητές όσο και για τους αγοραστές, γι’ αυτό η αρχή αυτή θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές ευρωομολόγων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αυτό το ερώτημα πρέπει να τεθεί στο Υπουργείο Οικονομικών. Αλλά συνολικά, η εμπειρία της συμφωνίας για το φυσικό αέριο (ρούβλια), για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί βολική τόσο για τους πωλητές όσο και για τους αγοραστές δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών. Επομένως, γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε ακριβώς αντίστροφα;» ανέφερε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε σε ποιο βαθμό έχει αναπτυχθεί αυτό το σύστημα για τα ευρωομόλογα, και αν μπορεί να εφαρμοστεί πριν από τις πληρωμές τοκομεριδίων του Ιουνίου.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών  Αντόν Σιλουάνοφ είπε στη Vedomosti, μια ρωσική εφημερίδα, ότι η Μόσχα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πληρωμές στους κατόχους ρωσικών ευρωομολόγων μέσω ενός μηχανισμού παρόμοιου με το σύστημα πληρωμής του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια. Για να γίνει αυτό, οι ξένοι επενδυτές θα πρέπει να ανοίξουν λογαριασμούς σε ξένο νόμισμα και ρούβλια σε ρωσική τράπεζα, αποκάλυψαν οι δημοσιευμένες πληροφορίες.

Προηγουμένως, ο Σιλουάνοφ  είπε ότι η Ρωσία σχεδιάζει έναν μηχανισμό που της επιτρέπει να εξυπηρετεί το εξωτερικό της χρέος που λήγει τον Ιούνιο σε ρούβλια, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να διατηρεί την εικόνα του αξιόπιστου δανειολήπτη παρά τους περιορισμούς της Δύσης στις πληρωμές του κρατικού χρέους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments