Πολιτική

Γκάγκα για εμβόλια: Τέταρτη δόση για όλους από Σεπτέμβριο

Γκάγκα για εμβόλια: Τέταρτη δόση για όλους από Σεπτέμβριο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Γκάγκα για εμβόλια: Τέταρτη δόση για όλους από Σεπτέμβριο προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Τέταρτη δόση για όλους από Σεπτέμβριο προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα από Σεπτέμβριο, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η κ. Γκάγκα διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν θα υπάρχει υποχρεωτικότητα αλλά θα πρόκειται για σύσταση και θα αφορά και τα παιδιά ηλικίας από 12 ετών και πάνω.

«Έχουμε πει αρκετό καιρό ότι θα χρειάζεται ένα αναμνηστικό το φθινόπωρο όπως για τη γρίπη» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 η κυρία Γκάγκα προσθέτοντας πως έχει γίνει εξ αρχής συμφωνία για δωρεάν εμβόλια και το 2023, τα οποία βρίσκονται υπό επεξεργασία, από τις εταιρείες, για να περιλαμβάνουν και τα νέα στελέχη. Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα ξανά από τον Σεπτέμβριο απάντησε ότι τυχόν τέτοια απόφαση θα ληφθεί βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας διευκρίνισε, τέλος, δεδομένου ότι από αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου μπαίνει τέλος στη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ότι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν πλέον ένα τεστ για κορωνοϊό την εβδομάδα.

Πλεύρης: Εκτιμώ ότι από Σεπτέμβριο θα πάμε σε 4η δόση εμβολίου για όλους

Από τον Σεπτέμβριο είναι πολύ πιθανό ότι θα χρειαστεί τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς περιοριστικών μέτρων, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.«Θα θέλαμε και στον κορωνοϊό να υπάρχει ένα εποχικό εμβόλιο, όπως της γρίπης, που να γίνεται μια φορά και να μη χρειάζεται να καλούμε επαναληπτικά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Όμως το πιο πιθανό σενάριο για φέτος είναι να πάμε σε ενισχυτική δόση».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αρμόδιος υπουργός πρόσθεσε ότι «θεωρώ δεδομένο ότι μπαίνοντας στο φθινόπωρο θα υπάρξει θέμα εμβολιασμού σίγουρα του ευάλωτου πληθυσμού, ενώ η αίσθησή μου είναι ότι θα πάμε και στον γενικό πληθυσμό». Όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης, πιθανότατα ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα γίνει με τη σειρά που γίνεται και στη γρίπη. Θα ξεκινήσει με βάση την ηλικία, θα επεκταθεί στις ευάλωτες ομάδες και στη συνέχεια στον γενικό πληθυσμό. Ωστόσο, επισήμανε ότι «αν θα είναι υποχρεωτική η τέταρτη δόση θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments