Οικονομία

Ακρίβεια: Για ένα θερμό «δημοσιονομικό καλοκαίρι» προετοιμάζεται η κυβέρνηση

Ακρίβεια: Για ένα θερμό «δημοσιονομικό καλοκαίρι» προετοιμάζεται η κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi/Pixabay

Ακρίβεια: Μπροστά σε ένα “θερμό” δημοσιονομικό καλοκαίρι αναμένεται να βρεθεί η κυβέρνηση

Μπροστά σε ένα “θερμό” δημοσιονομικό καλοκαίρι αναμένεται να βρεθεί η κυβέρνηση καθώς τόσο η ακρίβεια στις τιμές των καυσίμων όσο και στα είδη πρώτης ανάγκης έχουν προκαλέσει οικονομική “δυσφορία” σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης παρακολουθεί καθημερινά και με προσοχή την πορεία των δημοσιονομικών ξεκαθαρίζοντας πως ο χρόνος και ο χώρος θα δείξουν αν υπάρξουν περαιτέρω παρεμβάσεις.

Σταϊκούρας : Όσοι λένε «δώσε κι άλλα» ζητούν να αυξηθεί το έλλειμμα της χώρας

Για όσους ζητούν να δοθούν και νέα μεγαλύτερα μέτρα στήριξης και άλλα θέματα μίλησε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Όσοι λένε «δώσε κι άλλα», ουσιαστικά ζητούν να αυξηθεί το έλλειμμα της χώρας, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός. “Χρειάζεται να είμαστε κοντά στην κοινωνία, αυτό όμως θέλει προσοχή και ρεαλισμό, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει με μόνιμα μέτρα το εισόδημα του πολίτη, έχοντας στο νου και το παρόν αλλά και το μέλλον της οικονομίας” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης: Δεν θα αφήσουμε κανένα μόνο και απροστάτευτο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες την Τρίτη επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν μόνο του και απροστάτευτο αφήνοντας «ανοιχτό παράθυρο» για νέες παρεμβάσεις ειδικά στον τομέα των καυσίμων. Αναφορικά με την βενζίνη σημείωσε “είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα όλες οι χώρες έχουν άλλες τιμές και γνωρίζετε ότι έχουμε κάνει μια πρώτη μικρή παρέμβαση από το fuel pass. Δεν είμαι έτοιμος να ανακοινώσω κάτι περισσότερο. Θα το παρακολουθούμε και θα ανακοινώνουμε τις αποφάσεις μας όταν είμαστε έτοιμοι”.

Απαντώντας, για το αν θα υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις για άμεση ανακούφιση των νοικοκυριών ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «ήδη οι λογαριασμοί οι οποίοι έρχονται, ειδικά οι λογαριασμοί στις επιχειρήσεις οι οποίοι έρχονται και σε μηνιαία βάση, είναι αισθητά μειωμένοι, οι επιστροφές ήδη αρχίζουν και εμφανίζονται. Και τα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα, όπως έχουμε πει, έως το ποσό των 600 ευρώ να αποζημιωθούν για τους υπερβολικά υψηλούς λογαριασμούς που πλήρωσαν. Αυτό τελικά ενδιαφέρει το νοικοκυριό, αυτό ενδιαφέρει την επιχείρηση. Τα υπόλοιπα είναι ζητήματα τα οποία θα πάρουν το χρόνο τους προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν, η ανακούφιση, όμως, την οποία θα αισθανθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις είναι άμεση και είναι αποτέλεσμα του εθνικού σχεδίου στήριξης, όπως αυτό έχει ανακοινωθεί κι όπως αυτό θα υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments