Διεθνή

Η Δικαιοσύνη για τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας

Η Δικαιοσύνη για τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Περί τα δεκαπέντε χιλιάδες ύποπτα εγκλήματα πολέμου, τα οποία φαίνεται ότι διαπράχθηκαν από στρατιώτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καταγράφουν έως σήμερα οι Ουκρανοί, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας

Περί τα δεκαπέντε χιλιάδες ύποπτα εγκλήματα πολέμου, τα οποία φαίνεται ότι διαπράχθηκαν από στρατιώτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καταγράφουν έως σήμερα οι Ουκρανοί, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι αναφέρονται τριακόσιες θλιβερές περιπτώσεις σε ημερήσια βάση.

Μέχρι στιγμής, εξακόσιοι ύποπτοι έχουν εντοπιστεί από τους ανακριτές της χώρας και ογδόντα διώξεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Χιλιάδες από τα ύποπτα εγκλήματα πολέμου διαπράχθηκαν στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας, στην οποία οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους, αφού προηγουμένως απέτυχαν στην προσπάθειά τους να καταλάβουν τον έλεγχο του Κιέβου.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι  οι έρευνες συνεχίζονται, το γεγονός ότι οι μάχες συνεχίζονται στα ανατολικά καθιστά δύσκολο να πούμε με ακρίβεια πόσα εγκλήματα έχουν διαπραχθεί.

Είναι ακόμη αξιοπρόσεκτο ότι τρεις ακόμη ευρωπαϊκές χώρες εντάσσονται στη διεθνή ομάδα έρευνας που διερευνά επί του παρόντος εγκλήματα πολέμου που φέρονται να διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Καρίμ Αχμάντ Χαν, ανακοίνωσε, επίσης, ότι προτίθεται να ανοίξει γραφείο στο Κίεβο, καθώς η Λετονία, η Σλοβακία και η Εσθονία υπογράφουν συμφωνία για συντονισμό με άλλες χώρες που ερευνούν τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τους Ρώσους. Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ επαίνεσε τις κοινές προσπάθειες των χωρών που έχουν ήδη συμμετάσχει στην έρευνα.

Η Ρωσία του Πούτιν λανθασμένα είχε εκλάβει τη διεθνή σκηνή ως ένα είδος αρένας, αναρχίας και ασυδοσίας. Οι κινητοποιήσεις αυτές υποδηλώνουν δέσμευση της διεθνούς κοινότητας στη κράτος δικαίου και την τήρηση της νομιμότητας, στην προοπτική της προάσπισης του υπέρτατου ιδεώδους της διεθνούς ειρήνης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments