Διεθνή

ΗΠΑ: Ανακοίνωσε νέο πακέτο όπλων ο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Ανακοίνωσε νέο πακέτο όπλων ο Μπάιντεν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο όπλων για την Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο όπλων για την Ουκρανία που θα περιλαμβάνει συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας, όπλα ακριβείας που μπορούν να πλήξουν με ακρίβεια στόχους σε απόσταση έως 80 χλμ.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό των Ουκρανών εταίρων μας και θα συνεχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα και εξοπλισμό για την υπεράσπισή τους”, τόνισε ο Μπάιντεν σε δήλωση που ανακοίνωνε το νέο πακέτο όπλων, δείχνοντας με αυτόν τρόπο τη στήριξη της προς την εμπόλεμη χώρα.

Λαβρόφ: Το Κίεβο ζητά πυραύλους για να μπλέξει τη Δύση στις εχθροπραξίες

Ο Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε σχετικά με το αίτημα του Κιέβου προς τη Δύση για την προμήθεια πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών εκτοξεύσεων.  «Υπάρχουν κίνδυνοι εμπλοκής τρίτων χωρών στη σύγκρουση», εκτίμησε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας πως «αυτό που απαιτεί το καθεστώς του Κιέβου, και μάλιστα τόσο κατηγορηματικά, από τους δυτικούς προστάτες του, πρώτον, ξεπερνά όλα τα όρια της ευπρέπειας και της διπλωματικής επικοινωνίας και δεύτερον, πρόκειται για μια άμεση πρόκληση που αποσκοπεί στην εμπλοκή της Δύσης στις εχθροπραξίες».

Ωστόσο, έκανε λόγο για «σημάδια λογικών εκτιμήσεων» από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα αιτήματα αυτά του Κιέβου. «Ακούσαμε σημάδια λογικών εκτιμήσεων από την Ουάσιγκτον, μεταφέραμε επανειλημμένα τη θέση μας για το θέμα αυτό μέσω των διαύλων που υπάρχουν μεταξύ των χωρών μας…» σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Sergei_Lavrof2

Τι ανέφερε ο Λαβρόφ

Παράλληλα, ο Λαβρόφ ανέφερε πως δεν υπάρχουν προβλήματα από την πλευρά της Ρωσίας με τη σταθερή προμήθεια σιτηρών στις παγκόσμιες αγορές. «Σε ό,τι αφορά τη Ρωσική Ομοσπονδία, δεν υπάρχουν προβλήματα με την εξασφάλιση σταθερού εφοδιασμού των παγκόσμιων αγορών με σιτηρά», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα έγκειται κυρίως στην έλλειψη ελεύθερης εξόδου από τα ουκρανικά λιμάνια μέσω των ναρκών που έχουν τοποθετηθεί από τον ουκρανικό στρατό. Μάλιστα, επισήμανε πως η Τουρκία έχει συμφωνήσει να βοηθήσει στον καθαρισμό των λιμανιών από τις νάρκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments