Κόσμος

Πεσκόφ: Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας

Πεσκόφ: Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πεσκόφ: Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε πως θα συνεχιστεί η επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι.

Ο Ντμίτρι Πέσκοφ μίλησε για την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, κατά την 100η μέρα του πολέμου, ανέφερε πως η Ρωσία θα συνεχίσει την στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι να πετύχει τους στόχους της.

«Ένας από τους βασικούς στόχους της επιχείρησης είναι να προστατεύσουμε τους κατοίκους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνγκ. Έχουν ληφθεί μέτρα για τη διασφάλιση της προστασία τους και έχουν επιτευχθεί κάποια αποτελέσματα», επεσήμανε ο Πεσκόφ αναφερόμενος στις δύο αυτοανακηρυχθείσες λαϊκές δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία.

Τι ανέφερε ο Πέσκοφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε εξάλλου ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συζητήσει την επιδεινούμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση με τον πρόεδρο της Αφρικανικής Ένωσης, τον Σενεγαλέζο πρόεδρο Μάκι Σαλ, με τον οποίο θα συναντηθεί σήμερα στο Σότσι.

«Η ατζέντα είναι πάρα πολύ σημαντική», τόνισε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος «στη βαθιά ανησυχία της αφρικανικής ηπείρου (…), την ήδη διαφαινόμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση, το πρόβλημα των ελλείψεων στα λιπάσματα, την οικονομική συνεργασία». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πούτιν θα δώσει εξηγήσει «λεπτομερώς» στον Σαλ για το τι συμβαίνει με τα σιτηρά της Ουκρανίας.

Τι ανέφερε ο Λαβρόφ

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συζητήσει τρόπους για την ασφαλή διέλευση των ουκρανικών σιτηρών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα στην Άγκυρα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών θα είναι όντως στην Τουρκία, είναι προγραμματισμένο να έχει επαφές εκεί. Και φυσικά (…) το ζήτημα των ουκρανικών σιτηρών θα είναι ψηλά στην ατζέντα», εξήγησε ο Πεσκόφ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments